Šta je novo?

Sta je vaznije za O/C: Core ili Mem?

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, da razjasnimo jos jednom... Nekad je bilo: sto memorija ode vise, to bolje. Mislim da je jos uvek tako, ali... Evo, na konkretnom primeru za GeForce3 Ti200: generalno, one idu na 220/500... E sad, mnogi "ponosni vlasnici" doticnih karti sa ovog foruma drze mem na oko 500 ili nesto vise, a core na 235-ak MHz. Znam da to zavisi od karte do karte, ali me interesuje sta je vaznije nasvirati - meni je max na mom GF3T2 220/540 sa otvorenim kucistem, bez dodatnih ventilatora...
Drugim recima, da li da placem sto core nece na vise od 220 ili da skacem od srece sto mi mem ide na 540? :D

CAR je napisao(la):
Dakle, da razjasnimo jos jednom... Nekad je bilo: sto memorija ode vise, to bolje. Mislim da je jos uvek tako, ali... Evo, na konkretnom primeru za GeForce3 Ti200: generalno, one idu na 220/500... E sad, mnogi "ponosni vlasnici" doticnih karti sa ovog foruma drze mem na oko 500 ili nesto vise, a core na 235-ak MHz. Znam da to zavisi od karte do karte, ali me interesuje sta je vaznije nasvirati - meni je max na mom GF3T2 220/540 sa otvorenim kucistem, bez dodatnih ventilatora...
Drugim recima, da li da placem sto core nece na vise od 220 ili da skacem od srece sto mi mem ide na 540? :D
E,uzecu ti tu kartu nazad,kunem ti se.ctp; Smanji malo i :cool: .

Re: Re: Sta je vaznije za O/C: Core ili Mem?

simpson H je napisao(la):
E,uzecu ti tu kartu nazad,kunem ti se.ctp; Smanji malo i :cool: .

E kakav si lik, znao sam da ces da se javis :D
Pazi, sad sam na sezamu, znaci nemam uvid u poruke koje mi stizu na eunet - ono da je neko udario reply na moj thread, ali cim sam video da si usao u ovu sobu, znao sam da moras nesto da dobacis :p

Evo i da se editujem: nemaj brige, ona radi na defaultu (najozbiljnije), ******, nervira me kad se ucitava Win ono kvrcanje monitora - kad je graficka o/c.
Pozdrav

i za to kvrckanje postoji resenje :D nadji nvidia bios editor i tu izmeni frekvencije a onda nvflash i onda mu je default brzina koju si mu namestio, ne ona fabricka :D

BeastMaster je napisao(la):
i za to kvrckanje postoji resenje :D nadji nvidia bios editor i tu izmeni frekvencije a onda nvflash i onda mu je default brzina koju si mu namestio, ne ona fabricka :D

Ne smem, ubice me simpson :D

ima opciju i da snimi originalni bios da bi ga kasnije vratio a uz to mozes da prepravis onaj prvi natpis kad upalis kompijuter da ti recimo pise umesto geforce 2 vga bios...... geforce 5 ultra vga bios....... po tvojoj zelji:D bice ti zao ako ne probas:D

ima opciju i da snimi originalni bios da bi ga kasnije vratio a uz to mozes da prepravis onaj prvi natpis kad upalis kompijuter da ti recimo pise umesto geforce 2 vga bios...... geforce 5 ultra vga bios....... po tvojoj zelji:D bice ti zao ako ne probas:D

Nah... I think I'll pass... This time...

Ha,ha... OKET - to su oni ludaci, Posetioci :p
Ludi Francuzi...

Sta je bilo, niko ne odgovori na pitanje? Ih, kakvi ste to hardverasi :D
Izgleda da je i dalje memorija vaznija, bar do ovih GF4MX440 i nadalje, za koje je podjednako vazan o/c cipa...

CAR je napisao(la):
Sta je bilo, niko ne odgovori na pitanje? Ih, kakvi ste to hardverasi :D
Izgleda da je i dalje memorija vaznija, bar do ovih GF4MX440 i nadalje, za koje je podjednako vazan o/c cipa...

Bas tako!

Da Da i ja mislim da je memorija vaznija

OKET

normalno da je memorija vaznija, a to ce prestati da bude kad gpu-ovi budu tol'ko sofisticirani da se upotreba tekstura osetno smanji. dotle ce spora memorija samo gusi ionako uzanu magistralu do gpu-a...

Pa gde si ti da se javis pre kojih nedelju dana, kada sam postavio thread...

CAR je napisao(la):
Pa gde si ti da se javis pre kojih nedelju dana, kada sam postavio thread...
kod devojke... devojka=nije dozvoljeno obracati paznju ninasta drugo sem nje=zaboravi komp! :D pomirimo se s tim, one su mnogo savrseniji mehanizmi od kompjutera... ;)

Bahati [SiD] je napisao(la):
kod devojke... devojka=nije dozvoljeno obracati paznju ninasta drugo sem nje=zaboravi komp! :D pomirimo se s tim, one su mnogo savrseniji mehanizmi od kompjutera... ;)

u potpunosti se slazem sa tobom!! ja sam nekad malo imao problema zbog toga, ali prevazidjeno:D :D :D

Savrseniji mehanizmi od kompjutera :D?

Zavisi kako se uzme.

Celih nedelju dana si proveo kod devojke? boom
Well done, my son... ***** kompjutere.

Ne mogu da verujem da nekome nije dovoljan GF3 ti200.MEni je sve islo glatko i na Inno gf2 mx400.Elem , ja sam mog MSi Gf3ti 200 u biosu nastelovao na 210/466.Sa Tualatinom 1.2Ghz na 800/600/32 u 3d 2001 ima 5800. Prvi put sam flashovao iz Win Xp i nakon flasha, nije hteo da da sliku.E tada mi se g...o smrzlo.Ali sam nakon toga uspeo da je dignem zahvaljujuci dual biosu.Uradio sam kasnije flash iz dosa i radi ki blesav.Dual bios je majak Mara.

CAR je napisao(la):
Celih nedelju dana si proveo kod devojke? boom
Well done, my son... ***** kompjutere.

Nije Bahati mutav... valjda ce se sad neko vreme suzdrzavati od nezrelih komentara :D

borab je napisao(la):
Ne mogu da verujem da nekome nije dovoljan GF3 ti200.MEni je sve islo glatko i na Inno gf2 mx400.Elem , ja sam mog MSi Gf3ti 200 u biosu nastelovao na 210/466.Sa Tualatinom 1.2Ghz na 800/600/32 u 3d 2001 ima 5800. Prvi put sam flashovao iz Win Xp i nakon flasha, nije hteo da da sliku.E tada mi se g...o smrzlo.Ali sam nakon toga uspeo da je dignem zahvaljujuci dual biosu.Uradio sam kasnije flash iz dosa i radi ki blesav.Dual bios je majak Mara.

Ovo mora da se na mene odnosi :D Pazi, ja sam ovo pitanje prvenstveno postavio cisto da bi utvrdio stvari, sto naravno ne znaci da cu ja na toliko da nasviram moj GF3T2. A to, koliko ja sama graficka brza, to je vec druga prica. Meni recimo CMR2 na max detalja u 1024x768x32, umesto cubica-bump, imam oko 40-45 fps prosecno. Dobro, svestan sam da mi je tu vec ogranicavajuci faktor CPU (Morgan 1G), narocito u ovoj igri, kojoj mnogo vise znaci brzina procesora nego snaga graficke... A tek sa AntiAliasingom... To je vec neigrivo...

PS. Dobar komentar za flash biosa... Dooobar :p

Nazad
Vrh Dno