Definitivno baze (ne toliko SQL koliko Oracle) i web development...![]()
Šta ti je ?
Ko u Srbiji ima pra za Oracle ? :d
Šta ti je ?
u sustini da, ali plate da "usi otpadaju"Po meni, web development. Posao je ovde u toj struci jako lako naći, a plate su uši otpadaju.
Win&Web development + postavljanje mreza, ako imash iskustvo i preporuku.
Da li u ovo računaš samo projektovanje mreže ili i administraciju?
Koliko se otprilike kreću zarade samo za projektante?
Možeš li navesti neke firme koje se time bave? (znači full prijava, a ne freelancing)
Šta ti je ?
najvise se isplati:
1. namestati tendere
2. ucestvovati na namestenim tenderima (ako si ti onaj kome je namesteno da dobije)
3. kidnapovati brod puno intel procesora
redosled je otprilike dobar...
Na TF-u Cacku su dosli ljudi iz predstavnistva Oracle-a i ponudili studentima (prvo skola da kupi Oracle licencu\baze\Bog zna...) da besplatno uce, a da 10 njih sa najboljim prosekom dobiju licencu fraj!
Mene nisu hteli da prime za to sto sam sa Vise.![]()
Prodaja odavno nije više isplativa IT disciplina. Veoma velike firme rade sa veoma malim procentima, a ovi manji ne znam kako preživljavaju.
Kod nas su se svi u par poslednjih godina (u ostatku sveta je odavno tako) okrenuli ka pružanju IT usluga i rešenja gde je hardver stavka gde se bukvalno skoro ništa ne zaradi.
Drugim rečima, nema 'leba od same prodaje hardvera, zarađuje se na sw licencama, SLA ugovorima, ugovorima o održavanju opreme, projektovanju sistema, pisanju i održavanju softvera itd...
:wave:
ja eto, mislim da Gigatron predstavlja firmu koja objashnjava kako se radi posao, predstavljaju primer za sve ostale, a definitivno im gro zarade ide na HW, a sa druge strane, imate Webhouse kao primer "male" firme, koji savrshenim diktiranjem donje cene za proizvode igraju opasnu igru vec 5 godina, oni su prva asocijacija nekome za "najjeftinije" komponente.
A dal´ bi ti otvorio maloprodaju računara danas (samo to da radi) ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari