Šta je novo?

Sta je to W3C i zasto ?

volk

Slavan
Učlanjen(a)
06.04.2006
Poena
301
Molim vas za pomoc. Nedavno sam primio ovaj mail ali mi nikako nije jasno sta treba da radim:

Pregledom vase veb stranice ...., strucni konzorcijum je ustanovio da Vasa internet stranica ne zadovoljava elementarne i osnovne standarde estetike.
Odsek za informaticke standarde u ministarstvu prosvete detaljnom proverom utvrdio je da vasa stranica ne ispunjava W3C standarde.
Molimo Vas da u roku od deset (10) dana ispravite navedene greske tj. redizajnirate stranicu ili ce u protivnom sistem administratori biti primorani da ugase vasu stranicu

U pitanju je co.yu
Zahvaljujem se na svakom odgovoru.

zzz....!!!!

pa prolepsaj stranicu :D mislim da te neko lozi i to zestoko :D

Ok Nadam se da ste u pravu.

Ostavicemo ovo netaknuto.

Hvala!

a odgovor bi otprilike trebalo da glasi ovako:

Postovani... ...pregledom vase poruke strucni timovi nase internet prezentacije utvrdili su niz gramatickih i drugih gresaka pa Vas molimo da iste otklonite u roku od 1 (jednog) tromesecnog kursa srpsog jezika kako bi vasa poruka bila razumljiva... (ne pise se veb, ne persira se stranici ("Vasa internet stranica") i sl. itd...)

srdacan pozdrav... Nasa intrernet stranica

omg... kakva loznja

W3C se ne bavi estetskim, već strukturnim standardima. Uostalom, vidi i sam o čemu govori ova poruka (proveri stranice sledećim alatom).

http://validator.w3.org/

Poslednja izmena:
Ma neko zezanje ili spama kakvo crno ministarstvo prosvete i standardi

U svakom slučaju čovek nema šta da izgubi ako se pridržava standarda. Stranice će mu izgledati isto (ili više slično) u različitim web browser-ima.

@volk
Naslov teme je malo zbunjujući jer taj mejl nema nikakve veze sa W3C-om. Nisi napisao sa koje adrese je poslata ta glupost.

Gotov si! Kad dođeš na zub konzorcijuma WC odseka u Ministarstvu prosvete to ti je gore nego da su te proglasili za ekstraprofitera. Taj konzorcijum je stručno telo sastavljeno od najvećih WC eksperata zaposlenih u Ministarstvu (u narodu popularno zvanih "baba-sere") i kad ti to telo utvrdi nepravilnosti ne samo da to znači skidanje prezentacije sa servera, nego i naplatu ekstraprofita, postupak pred specijalnim sudom za ratne zločine, kao i pred onim za organizovani kriminal, te obavezu da 5 godina držiš Dinkićevu sliku iznad kompjutera, a PDV ćeš sledeće tri godine morati da plaćaš u desetostrukom iznosu (dodatno uvećanom za PDV na dodatni PDV).

Da sam na tvom mestu zatražio bih negde politički azil. :d

Poslednja izmena:
aj daj URL da vidimo da li stranica stvarno ne ispunjava te W3C estetske standarde :D :D

Da sam na tvom mestu zatražio bih negde politički azil. :d
Preporucujem mu neka Karipska ostrva, Sejsele i slicna egzoticna mesta ako voli sunce, ako ne dobar je i Luksemburg i Andora. :d

I tamo važe wc3c standardi.

A sta koga briga kako izgleda moja stranica uopste... :S:
Lozana.

Jadan covek pomislice da ovde komunizam i dalje zivi. (NEVIDLJIVA SLOVA: Da, tako je! On i dalje zivi, ali Vas je uverio da ne postoji!!! :D)

Sutra ce neko iz DBa ili BIA da ti zakuca na vrata.
Dobar dan, dobar dan. Vi ste taj i taj, ja sam taj i taj, podjite sa nama na informativni razgovor, ali ja ... TRAS! blackout...
Budise se u tamnoj sobi, odjednom iz ogromne lampe bljesnu ce ti svetlost u lice, a dvojica tipova u mantilima ce te pitati za junacko zdravlje i ko si ti da se kacis sa sveto, ej sa svetom!

Zavrsices ko zna gde u Lipovackim sumama 2m ispod zemlje (mozda i manje) i niko te se vise nece setiti.

E, sad da ti sve ovo ne bi doziveo odmah uzmi Notepad u tastaturu i kucaj validan kod! :)

1. bilo bi pozeljno da sajt ispunjava w3c standarde, ali nije obavezno
2. Ministarstvo prosvete nije uopste upoznato sa pojmovima poput w3c, internet, a jos manje sa pojmom estetika
3. nema 3

Nazad
Vrh Dno