Šta je novo?

Sta je to phone code?

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Na simensima, kada se udje u setup>network, i kada se pristupi nekoj podopciji (konkretno npr user groups), telefon trazi phone code. Sta je to, cemu sluzi, i jel se to dobija od operatera, ili se dobija uz mobilni, ili u opste ne treba da ga imamo?

Nemoguce da niko ne zna :(

To je kod koji se sastoji od cetiri cifre koje same odredjujes.Uz njegovu upotrebu mozes ograniciti neke funkcije telefona (Babysitter, Prevent new SIM...). Ukoliko ti telefon ne daje mogucnost da ga odredis, lose je dekodiran. I moj C35 i masa drugih koji se prodaju kod nas jednostavno nema mogucnost koriscenja ovih mogucnosti. Meni tako sljaka vec 2 godine i navokao sam jer mi ogranicenja ne trebaju.

Mislim da je nesto kao security code....kod NOKIE mislim da je to neki 5-ocifreni br. (meni je bio 12345)...Definitivno se dobija sa telefonom...

Ih bre nisam bio tu.
Phonecode je po defaultu na svim Siemens -ima 12345 i kao sto je neko rekao sluzi za zakljucavanje nekih sigurnosnih opcija.

Inace ako je otkljucavan tako da ne da da se upise Phonecode i to moze da se sredi. I moj C35i je bio takav, a sada sa verzijom software -a 24 i normalnim upisom Phonecode -a radi ko sat.

Artz je napisao(la):
Ih bre nisam bio tu.
Phonecode je po defaultu na svim Siemens -ima 12345 i kao sto je neko rekao sluzi za zakljucavanje nekih sigurnosnih opcija.
Mislim da Siemens nema default phone cod, nego ga korisnik prilikom prve upotrebe opcije koja to zahteva upisuje po svom izboru.

The Minister je napisao(la):
Mislim da je nesto kao security code....kod NOKIE mislim da je to neki 5-ocifreni br. (meni je bio 12345)...Definitivno se dobija sa telefonom...

A jel znas koji je default security cone za nokie? Ja pojma nemam a vec druga nokija koju imam i ne znam koji je kod. I jos jedno pitanjce.........koji je default puk2 kod za mobiklik kartice?

Pozdrav!

Default kod na nokiama je upravo 12345 dok simensi nemaju default kod. Vodite racuna da kad kod simensa pogresno unesete 3 puta phone code neke od funkcija u telefonu ostaju zakljucane! I dok se kod starijih x35 i x25 serija mogli otkjucati pomocu odgovarajucih softvera, trenutno za x45 seriju takav softver ne postoji (ili ja bar ne znam za takav). U slucaju da vam se telefon iz ove serije zakljuca jedino pomaze zvanje Siemens call centra koji na osnovu IMEI broja telefona generisu kod koji se unosi u telefon i potom telefon biva otkljucan. Da ne pominjem kako je to prakticno nemoguce izvesti iz YU.

Joker je napisao(la):
Mislim da Siemens nema default phone cod, nego ga korisnik prilikom prve upotrebe opcije koja to zahteva upisuje po svom izboru.

Jest upravu ste kod prvog ukljucivanja on trazi da sami ukucate Phonecode. Svi Siemens -i sa kojima sam bio do sada u kontaktu su primali kod 12345. Moguce da tako setuju operateri sa kojih je skinut telefon, ili mozda gresim :)

Nazad
Vrh Dno