Šta je novo?

Sta je to joliet?

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
U easy cd creatoru imam dve opcije za file system: joliet i iso9660. Koja je razlika?

Cini mi se da je joliet opcija da imena fajlova mogu da budu 8+3 karaktera.

Joliet je valjda samo prosirenje iso specifikacije koje daje malo vecu slobodu pri narezivanju(duzine imena fajlova i dir-a ,kao i dubina dir-a) jedino sto te diskove navodno ne citaju stari operativni sistemi (stari win,dos itd... al to ionako malo ko danas koristi)

Joliet se pod DOSom i slicnima vidi kao 8.3 ime a pod windowsima kao normalno dugacko ime. Stos je u dodathom "headeru" u kome je smesteno dugo ime.

Ja uvek idem ISO LEVEL1, MODE1, joliet, i iskljucim ona dva dole. To je da bih mogao da ih citam iz dosa, a u winu rade savrseno sa dugim imenima.

Geek_master je napisao(la):
Ja uvek idem ISO LEVEL1, MODE1, joliet, i iskljucim ona dva dole. To je da bih mogao da ih citam iz dosa, a u winu rade savrseno sa dugim imenima.

a sta je mode 2 ??? - posto ja stalno drzim na njemu ?!

D-KEE je napisao(la):
a sta je mode 2 ??? - posto ja stalno drzim na njemu ?!

Stariji (prastari) CDromovi mogu imati problema sa mode1, pogotovu ako rezes multisession. Zato su posle ubacili mode2. U principu je svejedno, ja koristim mode1 jer je "default".

Geek_master je napisao(la):
Stariji (prastari) CDromovi mogu imati problema sa mode1, pogotovu ako rezes multisession. Zato su posle ubacili mode2. U principu je svejedno, ja koristim mode1 jer je "default".

Kod mene se "default" promeni svaki put kada inastaliram NERO:)
Verovatno ima nekih diskova (eg. VCD, audio i sl) koji moraju da se snime u odredjenom modu, pa to ostane default....
Npr. kada snimas Video CD ili Super Video CD joilet se automatski iskljuci, pa mi se desavalo da posle snimim disk sa "ruznim" imenima....

Nazad
Vrh Dno