Šta je novo?

Sta je to CPU THERMAL THROTTLING?

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Ljudi, zna li neko da mi objasni sta je to u AWARDovom biosu (pod Power management-om) opcija:
CPU THERMAL THROTTLING

Koja ima podesavanja od 12.5% do 80% na mojoj ploci (MS-6337).
Unapred hvala!

Moram priznati da i mene strasno interesuje opcija

"CPU Thermal Throttling"

a interesuje me i

"Spread Spectrum" - ne kako treba - enabled/disabled nego sta to u stvari radi ...

Da nije nesto za softversko hladjenje cpu-a?? Posto throttle znaci gusiti...

Spread Spectrum kolko ja znam sluzi da smanji neke talase(frekvencije) koji smetaju npr. radio aparatima itd.

, a mozes i da odigras neku staru igru sa zx spectruma (normalno samo ako ukljucis u biosu Spread Spectrum) :)

Ako se dobro secam...
CPU Thermal throtling je brzina na kojoj ce cpu fan da radi kad je komp u suspendu.
Znaci na recimo 12.5 % od npr 5000 obr/min koliko FAN ima kad komp normalno radi.

Ovo sam procitao u nekom manualu, ali u praksi nikad nisam primetio da ovo radi :)

Toliko o korisnosti :)

Pozdrav!

gnipi je napisao(la):
"Spread Spectrum" - ne kako treba - enabled/disabled nego sta to u stvari radi ...
Varira FSB dinamicki, dakle u radu, kako bi se smanjile radio smetnje. Varijacija je red par procenata, a opcija se NE preporucuje pri overclocing-u.

Ma mislim da je

To mu je valjda koliko ce da smanji protok informacija kroz procesor kada se procesor zagreje preko odredjene granice. Ili tako vec nesto ;)

Nazad
Vrh Dno