Šta je novo?

sta je sad?!

sedokosi

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2004
Poena
304
Evo sta se desava:
kad dignem sistem (xp pro) u task mennag. je sve ok. 20-tak programa,PF Usage je oko 150 mb, otvaram,zatvaram aplikacije,net,itd..POZATVARAM sve, pogledam ponovo Task-PF je 450-500 mb!! psihicka memorija recimo 523760,available 284680,system cashe 316650 ! ili...
otvorim win explorer,radim nesto ,zatvorim, PF skoci opet!!Kad iz Taska izbacim win explorer,pa ga vratim,stanje normalno!
I jos nesto, kako da smanjim cashe,jer se secam da mi je ranije u startu bio oko 120000 ,a sad je u startu oko 200 000.

Ajde ljudi,dajte misljenja kako da resim ovo !

hvala unapred

Nisam skoro nista razumeo od ove poruke ali mi se psihicka memorija jako svidja |_)))))

danijel00 je napisao(la):
Nisam skoro nista razumeo od ove poruke ali mi se psihicka memorija jako svidja |_)))))

867991150x.jpg

Probaj ovo ,pa ces mozda razumeti !!

Ljudi moji sta su ti srpska posla!! (ako ne mogu da pomognem daj da bar za*ebavam)

Cekaj sta je tvoj problem uopste? :CONFUSED:

sedokosi je napisao(la):
867991150x.jpg

Probaj ovo ,pa ces mozda razumeti !!

Ljudi moji sta su ti srpska posla!! (ako ne mogu da pomognem daj da bar za*ebavam)

Postoji fizicka memorija ali ne i psihicka :D bar ne u IT svetu :D

kUdtiHaEX je napisao(la):
Postoji fizicka memorija ali ne i psihicka :D bar ne u IT svetu :D[/QUOTE

Tacno, fizicka (permut od physical prilikom pisanja) ha ha

winxp po defaultu ima nekoliko memory leak-ova - to jest kada startujesh sistem sve je ok, ali dok radish krene da zdere memoriju i ne prazni je. Postoji nekoliko patcheva za razne sluchaje u win update-u, ali nazalost ni oni nemogu da iskorene ovaj problem... Jedino resenje je restart kada mashina krene da "glavi".

servisi

Pazi xp po sebi ima dosta servisa koje startuje sa win-om bespotrebno. Probaj da ih poiskljucujes. Tako ces osloboditi nepotrebno oranje po ram-u. :smash:
Isto tako iz taskbar-a mozes da iskljucis ono sto ti ne treba sa msconfig. :cigar:
Imas to lepo objasnjeno u treadu xp servises explained :d

Hvala Zerbah & Undergraund !

btw...msconfig sam odavno namestio na selective startup,poiskljucivao nepotrebno (tu se kao razumem),i na kraju mi je pomogao jedan mali programcic koji na klik cisti cache.
p.s.
Taman sam pomislio da je ovaj Forum postao stecishte likova kojima je, poshto umisljaju da su popili sve znanje ovoga sveta,ispod chasti da odgovaraju na pitanja nas " laika " jel, pa se pritom i podsmevaju.
Vas dvojica ste me razuverili !!

Ti servisi su bash prokletstvo.
Mesto da su lepo to organizovali oni su ga iskomplikovali do zla boga... :wall:

servisi

Imas ona objasnjenja na srpskom koja su radjena u Word-u. Pa u jedom od njih imas sve kako je podeseno po defoltu a koji su potrebni za 95% korisnika sto bih ti i savetovao. Smorices se dok vidis koji treba da stavis na manual a koji na disable...
Inace, za svaki sluchaj servisi su ti u control panel-administrative tools-services... :D
Ajd' pa sredi sve to. Ako ti zapne negde javi se na PM...
Pozdrav :cigar:

Nazad
Vrh Dno