Šta je novo?

Sta je sa video klubovima kod vas?

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Danas je ortak bio do kluba u bloku, i kada je usao docekala ga je potresna vest :D :"Nema vise pirata!".Nisam mogao da verujem, covek je povukao sve kopije i sada samo iznajmljuje originale.Da li je ista situacija i u ostalim klubovima ili je ovaj vlasnik cava, pa povuce sve?

Kod nas (NIsh) je sve sve u redu, bar za sada, ima i pirata i originala odnosno sve je po starom. Za dalje? VIdecemo:p

I kod mene isto, samo sto je covek povukao i audio diskove :confused:

c c c c... ne mogu da verujem da neko jos ide u video klubove...

Mene su ispalila oba CD kluba iz kojih sam uzimao DivX. Odem u prvi, i tip mi se izvini i kaže da je stopirano iznajmljivanje DivX do 18.02. a za posle videćemo, dok programe i igrice i dalje iznajmljuju normalno. Odem u drugi CD klub, a njima na vratima napisano "Ne radimo do 18.02." Da li neko zna zašto je taj datum 18.02. ključan što se tiče piraterije.
Napominjem da se radi o Požarevcu (za one koji ne čitaju pod "Location").

Amon_Ra je napisao(la):
Danas je ortak bio do kluba u bloku, i kada je usao docekala ga je potresna vest :D :"Nema vise pirata!".Nisam mogao da verujem, covek je povukao sve kopije i sada samo iznajmljuje originale.Da li je ista situacija i u ostalim klubovima ili je ovaj vlasnik cava, pa povuce sve?

Ono sto ja znam (2 ortaka drze VK/CDK)

Inspekcija se rastrcala na sve strane i masovno posecuje video klubove, oduzima piratske kasete i filmove, te trazi detaljne ulaze i dokaze legalne kupovine kaseta od ovlascenih distributera, cak neki put idu toliko daleko da traze kompletne dokumentacije i papire za sve sto se nalazi u samom video klubu,te da imaju pravo da zatraze da ih odvedes u stan kako bi proverili da li su tamo mozda sklonjeni svi pirati, doduse cuh da su i moji ortaci pominjali 18. ali nije me mnogo interesovalo zasto...

byMaX je napisao(la):
c c c c... ne mogu da verujem da neko jos ide u video klubove...

Max nisi shvatio pentu.Najvaznije je to da su ipak poceli sa ovom dugo najavljivanom akcijom, i hteo sam da proverim da li se i u drugim delovima grada isto desava...a to da li neko ide u video klubove i uzima budjave pirate pored DVD-ova je meni sada nebitno.

Pa Vlada je rekla da je konfiskovala preko 35000 CD-a 20000 video kaseta itd i da ce ih spaliti javno!? boom ctp;

Kiwy je napisao(la):
Pa Vlada je rekla da je konfiskovala preko 35000 CD-a 20000 video kaseta itd i da ce ih spaliti javno!? boom ctp;

Nece ih spaliti, pregazice ih bagerom ctp;

DamjanMX je napisao(la):
To ti je u Singapuru svakodnevna pojava, a ne bih voleo da se i kod nas ustali...

Kako je neekonomicno spaliti takve stvari! Ja bi ih uvalio na veliko nekoj zemlji gde oko toga nema problema... ;)

Bas je neki dan na tvu bilo kako neki ruse budacima:) krkaju po diskovima.
Neznam zasto rusi to rade, ja mislio da oni nisu chepulje ko ovi nashi...
Ode nam istocni blok :):) , morace da presele servere na devicanska ostrva :):):)

Ovde kod mene CD klubovi se zatvaraju i rasprodaju diskove upola cene 50-60 dinara PA DAL SU ONI NORMALNI ODAKLE MENI 300DM za ORIGINAL IGRU???? Daj boze da se piraterija odrzi na pijacama ili tako negde!
JOJ SRBIJO STA SI DOCEKALA....(D)

Ne postoji igra koja kosta 300 dem...

Nisu originali toliko skupi. Neke originale sam platio vrlo jeftino:

- UT 20DM (pakovanje na 2 CDa, sa patchevima i dodacima)
- Serious Sam 10 DM
- AOE2 45 DM (ovo jeste bilo skuplje :D)
- Delta Force I & II, svaki po 15 DM

... itd

Dakle, nema govora o 300 DM za igru, nemoj da pravis bauk. Osim toga, jednog lepog dana, kada budu ljudi imali para da placaju i te (jeftine) originale, cesto ce se desavati da se naigras, snimis sebi kopiju, a original prodas dalje. Sta fali tome ? :D
Dakle, kao sto postoji trziste koriscenim hardverom, u svetu postoji i trziste koriscenim softverom (koji se takodje prodaje za uzasno malo para).

silverglider je napisao(la):
...
Dakle, kao sto postoji trziste koriscenim hardverom, u svetu postoji i trziste koriscenim softverom (koji se takodje prodaje za uzasno malo para).

Kada smo kod softvera, koliko je najpovoljnija cena za Office 2000 Premium? Da li moze da se nadje "polovna verzija"?

Nemam pojma za Office, ali sam video Windows 98 SE i XP Home za oko 130 Eura, a Win XP Professional za oko 270 Eura. Inače, sve su to OEM verzije.

Evo, reci cu ti ja... Office je 1700dm... katastrofa :)

Inace, da li ste primetili da je najam u video klubu sada 50-80din dan? Pa da li su oni normalni?

Da nema ovo veze sa onom skrivenom kamerom na pinku? :)

U mom klubu je i dalje 40 dinara, i kao sto rekoh imaju samo bajate originale, mada imaju i nove filmove ali nikako za iznajmljivanje nego za prodaju - 100 dinara.

Sve je to sasvim logican sled dogadjaja... Klubovima se odjednom drasticno smanjuju prihodi, jer ne mogu da rentiraju pirate vec samo originale. A te originale, cak i najnovije, vecina je vec odgledala na piratima.
Tako da moraju nekako da prezive u narednih recimo 6 meseci, dok se trziste ne stabilizuje i musterije naviknu da NE MOGU da gledaju film na piratu istovremeno kada se on prikazuje u bioskopu, vec na originalu ali nakon izvesnog vremena.
Plus sto su originali drasticno skuplji od pirata...

Ocekujte da se uskoro povecaju i cene bioskopskih karata.

I NT Soft je povecao cenu snimanja CD-a na 200 din. Sa tendencijom da, u dogledno vreme, to povecaju na nekih 300. Iznajmljivanja vise, kao sto znate, nema.

radar je napisao(la):
Nemam pojma za Office, ali sam video Windows 98 SE i XP Home za oko 130 Eura, a Win XP Professional za oko 270 Eura. Inače, sve su to OEM verzije.

Ja sam video to i povoljnije (pretpostavljam da mislis na Srbiju)...

Amon_Ra je napisao(la):
U mom klubu je i dalje 40 dinara, i kao sto rekoh imaju samo bajate originale, mada imaju i nove filmove ali nikako za iznajmljivanje nego za prodaju - 100 dinara.
Imaš na news-u DivX po 45din preko 50 kom. ako nemožeš sam skupi par ortaka i snimite. btw mi smo uzeli oko 200 kom (D)

Paja je napisao(la):
Kada smo kod softvera, koliko je najpovoljnija cena za Office 2000 Premium? Da li moze da se nadje "polovna verzija"?

Imam ja MS Office 2000 preminum al ne znam koliko bi ga prodao... daj ponudu na e-mail pa da vidimo...

[email protected]

Nazad
Vrh Dno