Šta je novo?

sta je sa SEND COMP-om?

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
dao sam tamo tv kartu na reklamaciju ... ali se niko ne javlja vec sve sedmice... prvo se palila sekretarica sada ni to samo zvoni niko se ne javlja ... palo mi je na pamet da je godishnji odmor ali ovo je vec druga sedmica? zna neko neshto?

Send computers je opljackan proslog meseca koliko sam cuo, i zatvoren...

AAAAAAA PA JA IMAM GARANCIJU NA ASUS TV/FM TUNER I REKLAMIRO SAM JE KOD NJIH ... shta sam ja sad ispushio za to? il shta? ***** ti drzhavu ... pu jeee ... nemam rechi ... jel postoji nachin da ja izvuchem tu karticu iz nepostojece firme? missim ... nije poshteno jebemu mater ... :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
mislim da gazdi firme sad nije najveca briga tvoja kartica, tako da nemoj da se nadash nichemu... Inache nemoj gubiti zivce kad si vec izgubio karticu... sve shto se moze parama platiti je jeftino... zivci ne mogu da se kupe...

Poslednja izmena:
Ajd' chovek, ne preteruj, chovek je opljachkan, a ti ga napljuva kao da je on tebe opljachkao....

"to su neki mladi ljudi, fascinirani racunarskim komponentama..." :wall:

mitnick je napisao(la):
Ajd' chovek, ne preteruj, chovek je opljachkan, a ti ga napljuva kao da je on tebe opljachkao....

Znaci pljackom se "gube" sve preuzete obaveze ??

Pa cak i bankrotom (stecajem) se formira masa za namirenje,
pa se raspodeljuje potraziocima, a kamoli postovanje garancije
za vrednost robe <100 Eur...

Gde ste, bre, Vi ljudi odrasli i formirali takve stavove ?

Znam, znam, u Srbiji 90-tih... :-devil-:

cccc

nesharm je napisao(la):
Send computers je opljackan proslog meseca koliko sam cuo, i zatvoren...

Jel zna neko kako su opljackani,i da li su im sve stvari opljackali,imam i ja jednu CF karticu na reklamaciji?

Nemam pojma, to sam cuo od gazde PC Practica, koji je takodje opasno opljackan. Izgleda da se neko opako nameracio na manje kompjuterske firme.

ima li iko ko se razume u ovaj nash smrdljivi sistem? ... moja komponenta je 100< jel to znachi da mogu da se uhvatim za ushi i da igram? missim saosecam ja sa covekom ali kad se neshto stavi na papir onda vishe nema nazad? garancija je garancija ... ili nije? ili ipak mogu da se uvatim za ushi i ... znate ostatak ... ko shto reche kalibra mozda nisu sve nosili ... mozda kartica nije ni stigla ... misism kako se moze doci do gazde?

SumAnuT je napisao(la):
ima li iko ko se razume u ovaj nash smrdljivi sistem? ... moja komponenta je 100< jel to znachi da mogu da se uhvatim za ushi i da igram? missim saosecam ja sa covekom ali kad se neshto stavi na papir onda vishe nema nazad? garancija je garancija ... ili nije? ili ipak mogu da se uvatim za ushi i ... znate ostatak ... ko shto reche kalibra mozda nisu sve nosili ... mozda kartica nije ni stigla ... misism kako se moze doci do gazde?

U principu je najbitnije da imas neki dokument da si odneo karticu na reklamaciju...

Dagger je napisao(la):
Znaci pljackom se "gube" sve preuzete obaveze ??

Pa cak i bankrotom (stecajem) se formira masa za namirenje,
pa se raspodeljuje potraziocima, a kamoli postovanje garancije
za vrednost robe <100 Eur...

Gde ste, bre, Vi ljudi odrasli i formirali takve stavove ?

Znam, znam, u Srbiji 90-tih... :-devil-:

cccc
Pa kod D.O.O. firmi garancija se pruza jedino osnovnim sredstvima koja mogu biti izuzetno mala (Drushtvo sa Ogranicenom Odgovornoshcu), koliko ja znam.

nesharm je napisao(la):
Nemam pojma, to sam cuo od gazde PC Practica, koji je takodje opasno opljackan. Izgleda da se neko opako nameracio na manje kompjuterske firme.

Neso ajde podeli sa forumom informacije o tim pljackama,ima dosta ljudi koji imaju bas takve male firmice,pa bi im verovatno koristio svaki info o tome kako da se zastite

Ja nisam dobio nikakv dokumuent o reklamaciji,samo je receno da se javimo za 10-ak dana

Boskovic je napisao(la):
Pa kod D.O.O. firmi garancija se pruza jedino osnovnim sredstvima koja mogu biti izuzetno mala (Drushtvo sa Ogranicenom Odgovornoshcu), koliko ja znam.

Vlasnik d.o.o. odgovoara do visine osnivackog uloga (5000 US$), osim u slucaju prevare (ili cega vec), kada odgovara celokupnom svojom imovinom...

Da se nadovezem na Paju, ako se dokaze da je pljacka namestena, svi koij imaju bilo kakav dokaz o potrazivanjima (revers za robu predatu na reklamaciju i sl.) ce moci sudskim putem to da naplate.
Ukoliko nemate nikakvu potvrdu ili je pljacka delo NN pocinioca (najverovatnije ce tako da ostane), mozete slobodno da zaboravite na robu predau pomenutoj firmi. Druga stvar je ukoliko vlasnik bude imao dobru volju da vam stetu nadoknadi.

Taj ko se navadio na firme koje se bave ovom delatnoscu to ne radi slucajno. Setite se slucaja Levicanin iz bulevara. Veci iznos je uzela inspekcija koju je pozvala policija posle prijavljene kradje. Hardware se uglavnom radi "na crno"....

ni ja nema nikakvu potvdu ... rekli su mi da zadrzim garanciju kod sebe i ostavio sam liku telefon da me zovne ... zar niko iz te firme ne posecuje bench?

Zar nismo apsolvirali da firma vise ne postoji ...

Calibra 4WD je napisao(la):
Neso ajde podeli sa forumom informacije o tim pljackama,ima dosta ljudi koji imaju bas takve male firmice,pa bi im verovatno koristio svaki info o tome kako da se zastite

Ja nisam dobio nikakv dokumuent o reklamaciji,samo je receno da se javimo za 10-ak dana

evo ja cu da ti dam vishe informacija ... ako bilo koja mala firma ima problema sa utajom poreza ... najbolje joj je da nestane sa lica zemlje tako shto ce biti "opljachkana" ...

od sada idem samo u velike firme, je*** ove papane ;)

SumAnuT je napisao(la):
evo ja cu da ti dam vishe informacija ... ako bilo koja mala firma ima problema sa utajom poreza ... najbolje joj je da nestane sa lica zemlje tako shto ce biti "opljachkana" ...
...

Tesko da ce joj to pomoci - poreske obaveze ne zastarevaju i "pljacka" ne donosi nikakve "beneficije"...

SumAnuT je napisao(la):
pa zar ne bi da neko mora da preuzme te obaveze?

Komsija, u Srbiji u kategoriji "morati" stoji samo "umreti" (za EU dodajes jos i "platiti porez") tako da ove redove mozd cita vlasnik Senda ili neki njegov (bivsi) radnik ili bar neko ko moze da im prenese celu pricu, ali apsolutno ih ne interesuje sto se ovde neko nervira...

Porez ce platiti, pa platiti (one way or another), a ukoliko je u pitnaju fake pljacka onda su na taj nacin zavrnuli samo svoje kupce (reklamacije, avansne uplate i sl...)

BTW, moj LG 1710B ima (ili "je imao") jos nekoliko meseci garancije kod njih. Pored toga sam kupio i vise (desetina?!?!) HDD-ova kod njih i nekoliko chipova memorije...jedan stampac....i sigurno je bilo jos kojesta....

kako jos nekoliko meseci garancije? kupio si ga pre 3 godine?

LG daje 3 godine na SVE svoje monitore, pa samim tim i za TFT-ove !!!

Ok, za sada imam informacije samo iz PC Practica - ljudi su olesheni za 22.000 evra, ostali su bez 13 NB-ova (vecina je Toshiba), pukom srecom ja sam uzeo jedan model od 1000 jevreja na test, pa nije brojka bila 14 :(, a ostali su bez jednog 19'' monitora, kao i bez 2 projektora. Likovi su odlucili da se nekako pokrpe i da nastave da rade.

Send Computers je po njihovoj prici drzao neki mladji lik bez nekog veceg pokrica. Momka su opljackali negde valjda u junu/julu, ceh oko 7-8k evra, pa je radnja zatvorena (sta dalje, ne znam).

Toliko od mene, prica je crna skroz naskroz, dakle za sve koji drze manje firme - dobro ih obezbedite, obe ove firme to nisu bile.

ma znam PJ nije da se nerviram ... nego izrazhavam nevericu koja nije mala pa verovatno izgleda kao nerviranje ... shto vishe starim ... sve vishe uvidjam gluposti ovog sistema ...

Hahahahahaha!!! :D
Ja imam 23 godine, a jos odaaaaaavno sam to skontao! ;)

da pogreshno sam se izrazio ... skontao jesam ... osetio na svojim ledjima nisam do sad ... hvala "bogu" ... il kome vec ...

Koliko ja znam momci su na kolektivnom godisnjem odmoru ceo avgust.

Ljudi, pa jedan vojni ili penzioner MUP-a se moze "dobiti" vec za 200 €

Moze da ima pistolj, i lepo sedi preko noci u firmi i svi mirni.
Postave se blindirana vrata, resetke na prozorima, ako ne moze sa spoljne strane, onda sa unutrasnje, kamere (kostaju ~50€ bolje) i kartica se zabodu u komp kod sekretarice i mirno se spava!
I da.. mozda da se malo osigura firma... kod Dunava recimo...
A oni ce onda da posavetuju jos malo kakve mere jos mogu da se preduzmu.

Malo je problematicno osigurati robu koja je na crno (ti osiguravas iznos, pa koliko robe bude na lageru....ali zvanicnom lageru...).

Resetke imaju.....

Nadam se da je rapa upravu i da su ljudi na godisnjem,,,,

Nazad
Vrh Dno