Šta je novo?

Sta je sa PTT KDSom?

Evo statusa mog modema

Downstream Status

Downstream Lock : Locked
Downstream Frequency : 770000000 Hz
Downstream Modulation : 64 QAM
Downstream Interleave Depth : 12
Downstream Receive Power Level : 0.96 dBmv
Downstream SNR : 34.08 dB
................................................................................

Upstream Status

Upstream Channel ID : 1
Upstream Transmit Power Level : 45.25 dBmv
Upstream Symbol Rate : 2560 ksym/sec
Upstream Frequency : 51984000 Hz
Upstream Mini-Slot Size : 2
.................................................................................

a u Set Search Frequency Parameters stoji:
770000000Hz Valid Channel
778000000Hz Valid Channel

međutim, uvek se vezuje 770MHz.Nisam još pokušao da mu obrišem tu freq, i dozvolim samo 778MHz

Kako je kod vas?

Kod mene je idalje sve ok, pupin modem, 256 flat. Ako vam trebaju ti logovi recite mi ip zaboravih.

192.168.100.1

Da, i reci gde si lociran.
edit2: vidim, opština NBGD

Poslednja izmena:
Downstream Status

Downstream Frequency : 778000000 Hz
Downstream Receive Power Level : -2.70 dBmv
Downstream SNR : 33.68 dB

Upstream Status

Upstream Channel ID : 4
Upstream Transmit Power Level : 53.25 dBmv
Upstream Frequency : 39984000 Hz

Ne znam jel vam treba jos nesto. Dakle nisam imao nikakve probleme, od onda od kad su im pingovi bili poludeli.

Sad pogledah i uporedih. Frekvencije su nam drugaciji i ono sto mi se cini da najvise utice receive i transmit power level. Velika je razlika. Ja sam laik nemam pojma sta je bolje, ali logika govori ovo moje jer mi radi. Mozda je tu problem.

@face: Veliko ti hvala.

Dakle:
Nivoi signala su nam praktično u dlaku isti - i moji su neznatno bolji 🙂 A razlika je zanemarljivo mala.
Biće da je moj jedini problem u frekvenciji.
Da pojasnim:
modem radi tako što mu se upiše Downstream frekvencija, a on onda traži Upstream frekvenciju. Ako mu nikakva frekvencija nije upisana za Downstream, on onda sam pretražuje sve frekvencije, koje su moguće za Downstream kanal, a u okviru mape frekvencija za EuroDOCSIS standard. Setite se upozorenja PTT-a prilikom preuzimanja modema - da inicijalna sinhronizacija može trajati i po sat vremena.
Frekvenciju koju nađe, upisuje sam u Set Search Frequency Parameters - i kod svakog kasnijeg uključivanja, sinhronizuje se jako brzo (tj lock-uje downstream channel, i pronadje upstream channel).
Šta je kod mene problem?
Ja obrišem sve frekvencije koje je memorisao za downstream kanal, ručno mu ukucam 778MHz, i ne uspeva da nađe Upstream kanal. Ne znam zašto. A moguće je i da nisam dovoljno strpljiv.

Na 770MHz uspe da proradi, ovako:
dodeli mi IP iz opsega 82.208.xxx.xxx,
dobijem gateway 82.208.216.129
i to nestabilno radi

Sve do nedavno, downstream freq nisam kontrolisao (jer je sve radilo perfektno par godina), ali sam uvek imao:

IP iz opsega 212.62.xxx.xxx
Gateway isto 212.62.xxx.xxx (više se ne sećam tačno)

Možete li vi, kojima KDS radi, samo da mi kažete u kom od ova dva opsega vam je IP?
Pretpostavljam, a voleo bih da potvrdite:
Kada modem radi na 778MHz silazne veze - IP je iz opsega 212... (primer: face)
Kada modem radi na 770MHz silazne veze - IP je iz opsega 82.208... (primer: ja)

Hvala svima unapred 🙂

Trenutno je kod mene Downstream Frequency 770MHz - pored sve tri frekvencije (700MHz, 770Mhz, 778MHz) piše Valid Channel. Jedan računar ima IP iz opsega 212.62.43.x a drugi iz opsega 82.208.216.x. :d

Net mi i dalje puca, ali ne tako često kao prošle nedelje (svako 2-3 sata).

Meni radi extra,zadnjih 3 mjeseca...na labudovom brdu
Dje da nadjem taj log?

Downstream Status

Downstream Frequency : 778000000 Hz
Downstream Receive Power Level : 4.20 dBmv
Downstream SNR : 34.14 dB

Upstream Status

Upstream Channel ID : 4
Upstream Transmit Power Level : 46.00 dBmv
Upstream Frequency : 39984000 Hz

evo ovo su moji statusi, i sve radi skroz OK, kao sto face rece od onog ****** sa pingovima 🙂

@kibicer: Meni je i.p. 172.17.2.5 bez obzira koju frekvenciju da izaberem, pa evo vec dobrih 2.5 godine 🙂 Nisam znao da se menja

Dakle, definitivno, radi samo vama koji "slušate" na 778MHz.
To sam mu sinoć stavio kao jedinu freq, cele noći nije uspeo da se konektuje.
Očigledno da oni moraju da mi promene setovanje, prema MAC adresi.

@Slayer: nije ti to IP adresa (to nije ona javna). Nemoj je čitati iz statusa modema. Uradi ipconfig iz komandne llinije, i vidi tu.
Kladim se da je 212.xxx.xxx.xxx
Javi, molim te

mali **off** Jel ima PTT-KDS neki hub ili ftp ili bilo šta kao SBB što ima ona 2 huba s kojih ljudi skidaju sve i svašta LUUUDOOOM brzinom (90kb/s download recimo 🙁🙁 )

P.S. I ja sam kod opštine Novi BG, 128kb flat, Pupin modem i jednom u 6-7 dana mi se modem zaglupi i promeni IP (s tim što moram da ga isključim iz struje na 4-5 sekundi da bi se sve sredilo)

778 silazna veza - 213.137.124.249
Hm i ja se zacudih kako nije 212.xxx, pre je uvek bio tako kolko se secam.

212.62.60.105
kod aeroinzenjeringa, flat 256, motorola SB5100E.

Evo, ja sam sad 212.62.63.115, a silazna veza i dalje na 770MHz.
Dakle, opseg IP adresa nema nikakve veze sa Downstream kanalom.

OK, hvala svima na pomoći.
Da uhvatim malo vremena, pa ću postovati malo tehničkih detalja o kablovskom internetu. Načitah se toga poprilično poslednjih dana.
Možda će to nekom biti od koristi. 🙂

@Ripper: ne, na žalost, nema. Nema ni sajt, ni forum, ni tehničku podršku, ama baš ništa!
Ali kad radi, apsolutno nemam zamerki...

Poslednja izmena:
ПТТ је био добар. У последњих месец дана су крш. Ако ово потраје гурнућу кабл у штекер! :bottle:

mitrowsky je napisao(la):
ПТТ је био добар. У последњих месец дана су крш. Ако ово потраје гурнућу кабл у штекер! :bottle:
Ja sam se pretplatio pre mesec dana.. vidi sta sam im uradio od neta mama :guitar: 😉

Kako vama radi internet poslednjih par dana? Meni ocajno; sada uglavnom ne dolazi do resetovanja (desava se i to,ali ne kao pre),nego jednostavno ne radi ili radi znatno sporije,cas radi cas ne radi i sve tako.Danas i juce je bio najgori.

PTT-KDS račun za novembar

Stigao račun za novembar, u punom iznosu. Zvao sam i pitao, rekli da je za novembar tako, a da će za decembar doći račun sa zaduženjem samo za TV, a da će internet biti 0.

Kod vas?

Stigao pun racun.
Neta nisam imao 4 dana za redom, nije pomagalo ni resetovanje modema, ni menjanje frekvencije. prosto nije bilo snage u signalu 🙂
Nakon toga bar 5 puta po par sati nisam imao net.
Cudne stvari u konfigu prijavljuje, ali dobro videcemo.
IP pocinje kao i uvek na 212.62.61.
Samo mi je prvih par meseci bio na 213.xxx.xxx.xxx
256 Flat, Pupin, fontana NBGD

Zadnjih dana je stvarno ocaj, meni pre podne bar 5 puta ispadne sa mreze, a ping da i ne spominjem. Ako se ovako nastavi prelazim na ADSL NeoBee od ovoga sigurno nije gori.

Ma to instaliraju opremu poslednje generacije, uskoro ce svima 512/512 :-devil-:

JoKa je napisao(la):
Zadnjih dana je stvarno ocaj, meni pre podne bar 5 puta ispadne sa mreze, a ping da i ne spominjem. Ako se ovako nastavi prelazim na ADSL NeoBee od ovoga sigurno nije gori.

smatraj se srecnikom... meni KDS pre podne vec danima vise ne radi nego sto radi

evo meni sad opet malo radi OK... 🙄

Sredili?

1. drugi dan bez ijednog pada (kuc, kuc...)
2. Na sajtu PTT Net:
Korisnicima na delu KDS "Tošin Bunar" koji imaju tehničke probleme u radu, neće biti naplaćen decembarski račun za FLAT uslugu kablovskog interneta!

ma jok, meni i dalje puca prilicno cesto!

nego jel treba da im se zalim da bi mi smanjili racun ili? Ma zvatju ih, leba ne jede!

Mislim da zbog računa nije neophodno. I kad budeš zvao, neće te pitati ko si.
Imaju oni u logovima tvoju MAC adresu, mogu da vide ispade - trebalo bi da prema tome prave račune.

hvala na odgovoru 😉

Nazad
Vrh Dno