Šta je novo?

Sta je potrebno za Miracast?

filipos

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
725
Hteo bih da strimujem video sa PC-a na TV u dnevnoj sobi. TV je LG 660s, kompjuter mozete videti pod moja masina.

Video mogu da strimujem preko cast opcije iz Movies & TV aplikacije ili desnim klikom na video fajl preko Cast to opcije. Medjutim tada nemam titlove i neki filmovi i serije koji su 1080p na TV-u pokazuju samo 720p rezoluciju.

Kao sto naslov kaze sta mi je potrebno za Miracast kako bih pustao u 1080p?

Instaliraj Serviio i sa njega puštaj filmove.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Možda ne znam tačan odgovor za tvoju situaciju, ali mogu da ti pomognem za situaciju TV a da se prenosi slika sa telefona ili tableta jer oni imaju ugrađeno castovanje, mirror sharing screen.

Za TV ti treba mira cast uređaj, ja sam uzeo sam kupujem prodajem a ima i na aliexpres isti skroz. Proveri koliko HDMI ulaza imaš na TV-u. Ja imam samo jedan na koji je priključena kablovska.
Zato sam morao da kupim SCART audio video kabal i kablovsku povezao na SCART ulaz a HDMI mi služi za Mira Cast. Međutim većina TV uređaja imaju po dva ili više HDMI-ja. Tebi možda neće trebati SCART.

TV se daljincem prebaci na HDMI i Mira cast počne svoj rad. Telefonom se lako konektuje za par sekundi i sve se prenosi.
Nisam siguran šta treba PC-ju da bi slao sliku ka mira screen-u.

BITNO: moraš da imaš wifi ruter, ne mora da ima net ali preko njega se projektuje slika.

Poslednja izmena:
@mp3mp3 nisam znao da ima posebno miracast uredjaj da se uzme, koji uredjaj/model si uzeo?

@mmsandi

Nasao sam Movavi Video Convertor tako da za sada funkcionise konverzija iz x265 u x264. Za jednu epizodu od oko sat vremena treba mu oko 10 minuta da konvertuje.
Jedino sto sam skinuo LG smart share umesto Serviio, mada sam probao oba i isto rade. Rekoh ako vec imam LG TV da iskoristim i njihov program :d

Sta da ti kazem sem jedno veliko HVALA!

Bravo. Nije mi pala na pamet konverzija. Ništa hvala, samo pivo. :)

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno