Šta je novo?

Sta je ovo...

• Začetnik teme Začetnik teme smile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
...elem, uzeo sam 6800GS i u 3D marku 05 ima 4600 poena umesto 5000. Kloknem CPU sa 3 GHz na 3,3 GHz i dobijem 4900. Zatim, kloknem i karticu sa 425 MHz na 450 MHz procesor a memoriju sa 1000 na 1050 MHz i ura... dobijem 4200 poena.
Mozda cu jednog dana i da razumem svrsishodljivo nesvrsishodljive hrdvere i softvere.

Pazi nijedna kartica ne daje isti broj bodova, npr. ova moja je dala 4600, a po nekim pregledima daje oko 5000.E sada, sve to se radi na skroz cistim sistemima tako da je to to otprilike... 😀
Sto se tice klokovanja i smanjena broja bodova nisam siguran prvo sto mi pada napamet je da ti se pojavljuju artefakti najverovatnije zbog pregrevanja...kakvo ti je stanje u kucistu??? Da li je dobro provetreno??Na kojim temperaturama ti radi graficka sa i bez opterecenja??Procitao sam negde na forumu da je neko imao isti problem, pa ti udri po search-u

Ima jedan sličan thread... nešto sa voltažama same grafike, đavo će ga znati. Udri search.

CPU na 3,3 GHz, GPU na 500 MHz, memorija na 1,1 GHz:
3D mark 03 - 12500
3D mark 05 - 4100

Merodavan program u pi... mat.....

a jesi probao malo da menjas drajvere? isprobaj razne verzije pa vidi sa kojom imas najbolje rezultate.

Probaj sa nekim drugim bios-om,cesto zna da pomogne...

Nazad
Vrh Dno