Šta je novo?

sta je ovo na monitoru!?!?!

tihomir_pg_

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
319
Idoh prije neki dan kod ujaka i ima neki lg monitor crt... i nije ravan ekran cini mi se..
nego kako da vam obasnim zatvaranjem prozora "igraju" krajnje linije slike...hm ne znam kako da vam objasnim evo pokusacu slikama
ako je ovo kako treba da izgleda posle zatvaranja prozora ovako izgleda
sta to mozhe biti?!?!?!?

Idoh prije neki dan kod ujaka i ima neki lg monitor crt... i nije ravan ekran cini mi se..
nego kako da vam obasnim zatvaranjem prozora "igraju" krajnje linije slike...hm ne znam kako da vam objasnim evo pokusacu slikama
ako je ovo kako treba da izgleda posle zatvaranja prozora ovako izgleda
sta to mozhe biti?!?!?!?

Verovatno monitor ima problema sa geometrijom slike.

meni su rekli da monitor "dishe",dodushe nije toliko izrazeno,ali se vidi razlika,tako da ne znam shta da ti kazem

Trafo mu je slab ili na izdisaju ili je fabricki losh. Smanjenjem kontrasta mozes donekle smanjiti efekat disanja "slike".

Slab VN trafo definitivno.
Ako je kojim slucajem pod garancijom, nosi na reklamaciju, moraju da priznaju neispravnost u koliko je zaista preko mere izrazen efekat disanja slike.

Slab VN trafo definitivno.
Ako je kojim slucajem pod garancijom, nosi na reklamaciju, moraju da priznaju neispravnost u koliko je zaista preko mere izrazen efekat disanja slike.

malo sutra. meni je samsung 796mb 'disao' po 5-8mm sa leve, desne i donje strane. vratili ga sa reklamacije uz komentar 'monitor je bio ispravan, uradjen adjustment' i naravno ista stvar.
kad sam se pozalio: "ljudi meni ovo nije prvi monitor, znam valjda kako to treba da radi", umesto sa ispravnim monitorom kuci sam se vratio sa postavljenom dijagnozom :d

cinjenica je da u zadnje 2 godine crt monitori postizu 'vrhunac' kvaliteta. na vecini njih moze se videti pozadi na nalepnici "made FOR samsung by jing ming co." nema veze, bar su lepog dizajna ;)

to ti je sto ti je, ja sam se nadao da bar lg ne prati samsungov trend, ali eto...
moze da se umanji tako sto stavis malo svetliju pozadinu

hm.. ja imam samsung 753 dfx i nikad mi to nije bilo kao njemu...
koliko kosta nov trafo za njega od prilike?!

Vrh Dno