Šta je novo?

Sta je ovde suvisno

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
MOzda ima nesto sto usporava komp???

Prilozi

• sta je ovde suvisno.jpg
    sta je ovde suvisno.jpg
    56.2 KB · Pregleda: 169
Nisi naveo koja su jos 3 sto rade.
Pored qttask skini i:
iTunesHelper
AGRSMMSG (nepotrebna stvar modema)
ADCDLicSvc (mislim da to bese AutoData, startovaces ga kad ti treba)
Ctsvccda (to je Creative-ov manager za brzi rad sa CD-om, mozda ima neku funkciju za Win98 ali za XP ne)
OSA (Office-ov shit)
NewsUPD
:wave:

nvsvc32.exe ubij slobodno, a ne znam zasto ti radi rundll32.exe. Mozda ga poziva neki drugi proces, ali da radi svo vreme - to bas i nije po propisu.

Ako nemas iPod ili neku drugu spravicu kojoj trebaju iPodService i iTunesHelper, slobodno ih ugasi.

OSA.exe je MS Office startup assistent, potpuno nepotreban, pa ga skloni.

NewsUpd.exe sklanjaj pod obavezno. Creativeov spyware.

@RazbojNick: iTunes Helper i iPod service rade kada se instalira iTunes player...

Evo šta je meni uključeno i radi perfektno:
Procesi.png

Maksimum 13 procesa. ;)

Poslednja izmena:
Ja bih ali treba mi za štampač. :p

Ronnie Coleman je napisao(la):
@RazbojNick: iTunes Helper i iPod service rade kada se instalira iTunes player...

Procesi.png

Maksimum 13 procesa. ;)
A ne trebaju ti da bi iTunes radio ;)

Poslednja izmena:
@RazbojNick: Naravno da ne treba. Samo da napomenem izvor service-a... ;)

Stavise, iTunesHelper moze da se ugasi cak iako imas, kao ja, Motorolu ROKR, jer ne radi nista pametno, sem sto ume da startuje "automatski" iTunes kad prikljucis telefon (ako je opcija upaljena u iTunes). "Automatski" jer mu treba 30s-1min za ovo. 15x je brze da sam upalis iTunes ako hoces da aruriras playliste na telefonu...

OK. Da rezimiramo. Imaš 35 aktivnih procesa! To je haos... Maksimum 18.

Sada sam i ja video da nisam skenirao ceo prozor evo ovo je finalno. I ove odgovore sto sam dobio prezadovoljan sam, tako da se izvinjavam ako samnaporan!!! :)

Prilozi

• ucelo.jpg
    ucelo.jpg
    68.3 KB · Pregleda: 61

Procesi.png

Maksimum 13 procesa. ;)
pa ako tako gledas mozes i explorer da iskljucis pojede ti 70 mega covece :D pa onda iz task managera/command prompta startuj sta ti treba

Sad će da dođe Max i da okači njegovu listu od 4 procesa :d ;)

@ivke76: Nemoj da se ljutiš ali mislim da bi bilo u redu da prvo pročitaš post pre nego kreneš da pričaš svašta...

Ta kategorija koju si video je Peak Memory Usage, a ne Memory Usage... I explorer.exe ne troši 70MB ni kada mi je otvoren PS i AutoCAD i brdo manjih programa. Heh, standardne Microsoft-ove pogrešne procene.

Ronnie kako imas samo 3 svchost procesa ? kod mene ih ima 5.
sta si sve iskljucio?

btw zar ne koristis neki fw, av nesto sto je residentno u memoriji?

Ne koristim anti-virus, a firewall je duga priča... Poslaću ti screenshot na pm.

da li mogu slobodno iskljuciti ova dva servisa?

servicesyc1.jpg

Moja preporuka je da ne isključuješ ta dva servisa. Pogledaj samo dependencies za COM+ Event System servis... ;)

@ivke76: Nemoj da se ljutiš ali mislim da bi bilo u redu da prvo pročitaš post pre nego kreneš da pričaš svašta...

Ta kategorija koju si video je Peak Memory Usage, a ne Memory Usage... I explorer.exe ne troši 70MB ni kada mi je otvoren PS i AutoCAD i brdo manjih programa. Heh, standardne Microsoft-ove pogrešne procene.
a vide li ti smajli majstore zezam se malo :D a inace u vreme masina sa 1gb+ memorije i ne vidim poentu iskljucivanja bas svega sto ti ne treba (a ipak mozda nekad zatreba) :wave:

ivke76 je napisao(la):
a vide li ti smajli majstore zezam se malo :D a inace u vreme masina sa 1gb+ memorije i ne vidim poentu iskljucivanja bas svega sto ti ne treba (a ipak mozda nekad zatreba) :wave:
Ne znam zašto si se zezao... A što se tiče memorije 1Gb nije nešto mnogo...

kako imas 3 svchost procesa :)

sta si sve iskljucio ?

a i onaj screenshot :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno