Šta je novo?

sta je ovde problem?

time

Čuven
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
780
pre dve nedelje imao sam nekih problema sa kompom.svakih x minuta ili sati zakuca. kada sam ga slao u shut down obavezno je zakucavao itd. krenuo sam da cackam i zakljucim da je neki problem sa ramom i voltazom od 3.3v koja je pala na 2.6v(vratilo se u normalnu od kada sam uklonio ekstender za 24 pina). imao sam tri modula. jedan kingston od 8GB i dva geil od po 2GB. memtest-om dodjem do zakljucka da su dva geil-a riknula i izbacim ih dok je kingston ostao kao ok.
tako sam koristio neko vreme i primetio sam povremeni drastican pad fps-a u wot-u ali bi se brzo vracao u normalu.upalim aidu da vidim sta kaze memorija i izgleda ovako.
http://www.mediafire.com/view/lbkc0y1y8vc63uv/tryrtyrt.jpg
juce sam opet imao bsod i windows vise nije hteo da se igne. pokusavao sam par puta ali nije uspevalo dok nisam promenio slot ram-u. sad kao sve radi ali nije to to.da li je normalan rezultat iz aide i da li je vreme da se menja plojka?

Cekaj ako sam dobro shvatio imao si problem da ti na napajanju gde ide 3.3V meri 2.6V? (ekstender ne bi trebao da bude problem da se nakon njega vrati u normalu voltaza)
Ramovi ne mora da znaci da su riknuli dok ne isprobas iste te ramove na drugim slotovima.
Ja bih prvo probao da pozajmim od nekoga PSU i isprobam da li je ista situacija.

A kakav je skor u aidi? To ne bi trebalo biti normalno? Probao sam u drugim slotovima i ne valjaju geilovi nigde a kingston valja. Znaci tipujes na napajanje?

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Ne bi bilo lose da napises koju masinu imas... ovako ko slepci... :)

Aha znaci probao si ramove i na tim drugim slotovim, tako da si to regulisao.
Moze biti napajanje, ali i ploca. Mozda su njeni senzori otsli pa je mozda ramovima dala i vecu voltazu nego sto ima treba.
Ali ako imas s kim da testiras deo po deo, da iskljucujes jednu po jednu komponentu.

hvala na savetima.porucio sam drugo napajanje pa cu tako deo po deo da menjam dok ne ustanovim sta ne valja :)

Javljaj razvoj situacije,da znamo sta je bila boljka

Nazad
Vrh Dno