Šta je novo?

sta je crklo?

pillot

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
601
nisam siguran kako je sve krenulo tacno, ali cini mi se da je sve pocelo isprobavajuci novu memoriju na racunaru. naime kada upalim comp, na monitoru nema slike a i sistem se ne dize. prvo sam pomislio da je otisla graficka, ali nije. poceo sam da menjam mem. module (svi moduli 100% rade, na racunaru sa koga sada pisem) (naime to je SDRam). posle visecasovnog cackanja sa memorijom, upali mi se racunar sa 32MB, i podignem windows. kako mi je to bilo malo:) iskljucim racunar i stavim +128, i tu vec nastaje problem, o5 nece da se ukljuci slika. gasim racunar i palim o5 sa onih istih 32MB i nece...i tako, u roku od 5-6 sati cackanja, jedno 3-4 puta mi se upalio comp ne znam kako.

sta bi moglo da ne valja ovde ?

nova memorija ??? probaj bez nje samo staru.
mozda da izmesas malo slotove mozda neki slot za mem pravi problem

daj ime i prezime kompjutera tj. ploca cpu mem i sl...

ma probao sam sve moguce kombinacije sa memorijom.

plocha: Matsonic MS8137C
cpu: AthlonXP 1.7+

jedino sto sam uspeo da proverim je napajanje, i memorijski moduli. i OK su. sad me samo zanima da li je oisla ploca ili cpu.

kad upalim comp, dodje struja do svih delova al ne krene da se dize sistem. al me mnogo chudi zasto je par puta radilo ??

plasim se da je 8137 prilicno izbirljiva ploca sto se memorije tice! imao sam dosta problem sa njom iako su memorijski moduli 100% ispravni! nabavi program memtest pa ces onda sigurno znati sta ne valja ! i proveri podesavanja u BIOS-u

pa ne mogu da pristupim biosu, jedino sto se desava kada upalim comp je da struja dodje do svih delova, ali ne krene se "dizanje" racunara..
nema slike na monitoru.
naime, stavio sam i ram koji sam koristio godinu dana 2x128Sdram i nece

Ccmos

pillot je napisao(la):
pa ne mogu da pristupim biosu, jedino sto se desava kada upalim comp je da struja dodje do svih delova, ali ne krene se "dizanje" racunara..
nema slike na monitoru.
naime, stavio sam i ram koji sam koristio godinu dana 2x128Sdram i nece
Pa jesi uradio clear cmos kao što MarkoS reče?

odradio sam Clear CMOS... ali i dalje se nista ne desava... nece sliku da izbaci pa to ti je...

Nazad
Vrh Dno