Šta je novo?

Sta je bolje?

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Kolika je razlika izmedju 7600GT i 6800GT, sta je tu bolje i koliko je 7600GT bolja od 6600GT i kako su to kotira ATI X800GTO

Poslednja izmena:
Pa ima li veće razlike u cijeni između tih karti? Ako nema, najbolji izbor je 7600GT, a 6600GT je tu poprilično najsporiji. Ne bih sada ulazio u detalje zašto je to tako, ali imam pitanje? Možeš li u tu cijenu ubaciti X1800GTO?

starac je napisao(la):
Pa ima li veće razlike u cijeni između tih karti? Ako nema, najbolji izbor je 7600GT, a 6600GT je tu poprilično najsporiji. Ne bih sada ulazio u detalje zašto je to tako, ali imam pitanje? Možeš li u tu cijenu ubaciti X1800GTO?

Ne znam koliko ona kosta, ali ja sam za kartu spreman dati 250e maximum.

Za tu lovu valjda možeš kupiti bilo koju od te dvije karte. Bilo bi dobro kad bi mogao uz neku od te dvije karte ubaciti i Zalmana.

Goxy je napisao(la):
Kolika je razlika izmedju 7600GT i 6800GT, sta je tu bolje i koliko je 7600GT bolja od 6600GT i kako su to kotira ATI X800GTO
7600GT је наравно најбољи избор, на PCI-E нећеш наћи 6800GT већ 6800GS који је веома сличан по перформансама, али неисплатив, X800GTO је негде између 6600GT и 7600GT.
Најисплативији избор ти је MSI NX7600GT-T2D256E Silent за ~190е, а ако ти није баш хитно можда би могао да сачекаш X1700.

Nego da predjem ja na stvar, posto Elder Scrolls radi jadno na 6600GT sa 1Gb Ram na Venicu na 3200+, mene interesuje karta koja bi ovu igru isterala na pristojan nivo. E da li bi 7600GT to odradio?

pa nekoje prodavao x1800gto za ~235 evra pa mislim da bi on ushio sve ovo ako vec shovek ima para..pa i Zalman da padne

ivica je napisao(la):
pa nekoje prodavao x1800gto za ~235 evra pa mislim da bi on ushio sve ovo ako vec shovek ima para..pa i Zalman da padne

Koliko je nov X1800GTO u prodavnicama , a kouer ionako ne bi dirao niti bi ishta klokovao, ako bi odgovarao. Tato sam i pitao koja bi kartica u tom rangu, onakva kakva je odgovarala da gura pristojno Elder Scrolls, na malo vishe od midium detalja

Poslednja izmena:
X1800GTO ili ako nemas kesa 7600gt.
7600gt imas na pcberzi gainwardov najeftiniji, mrzelo me da zovem pa proveri ako te interesuje.
Evo cene su ove 167evra, 174 i 186 u tri firme.
Evo nasao sam za 234e 1800GTO u istoj firmi gde je 7600gt 174e.

Poslednja izmena:
Goxy je napisao(la):
Nego da predjem ja na stvar, posto Elder Scrolls radi jadno na 6600GT sa 1Gb Ram na Venicu na 3200+, mene interesuje karta koja bi ovu igru isterala na pristojan nivo. E da li bi 7600GT to odradio?
Као што видиш из потписа имам сличну конфу тако да знам како је играти Oblivion на таквој конфи :S:

Што се конкретно Oblivion-а тиче X1800GTO је бржи outdoors, а 7600GT indoors, што се осталих игара тиче X1800GTO није ништа посебно бржи поготово не толико да може да оправда 50е већу цену тако да ако тражиш нешто исплативо узми 7600GT+512MB RAM-a, више RAM-а ћеш сигурно осетити у Oblivion-у јер ће се учитавања између локација пристојно скратити.

Poslednja izmena:
Hajime je napisao(la):
X1800GTO ili ako nemas kesa 7600gt.
7600gt imas na pcberzi gainwardov najeftiniji, mrzelo me da zovem pa proveri ako te interesuje.
Evo cene su ove 167evra, 174 i 186 u tri firme.
Evo nasao sam za 234e 1800GTO u istoj firmi gde je 7600gt 174e.

pa koliko to kosta x1800gto i gde ga ima

50€ više dati za X1800GTO se nikako ne isplati, pa i manje. Ako je toliko skuplja onda je zaboravi. Kupi 7600GT i Zalmana VF700.

Atila K je napisao(la):
Као што видиш из потписа имам сличну конфу тако да знам како је играти Oblivion на таквој конфи :S:

Што се конкретно Oblivion-а тиче X1800GTO је бржи outdoors, а 7600GT indoors, што се осталих игара тиче X1800GTO није ништа посебно бржи поготово не толико да може да оправда 50е већу цену тако да ако тражиш нешто исплативо узми 7600GT+512MB RAM-a, више RAM-а ћеш сигурно осетити у Oblivion-у јер ће се учитавања између локација пристојно скратити.

Necu da instalram koolere vec hocu da uzmem graficku koju cu iz kutije da stavim u kuciste i da nista nediram, osim ako neka vec ima po defaultu instaliran Zalman, Sad mi recite gde mogu(prodavnica)u BG i po kojoj ceni kupiti 7600GT sa 512Mb i od koje firme. Ako ste se vec slozili da 7600 najbolji izbor, mada kao sto rekog imam ja i 234 da dam za ATI-ja, ali ako 7600GT bolji onda OK. Ajde malo mi pomozite, hajime mogao si ostvaiti imena i brojeve tih firmi ako te ne mrzi.

Poslednja izmena:
Da...moze biti...da sa Zalmanom dobije 7600GT Ultra...:D tipa 600/1600 i vishe

Ali ja mislim da je razlika nekih 10 do 30 evra max u zavishnosti koju bi 7600GT uzeo...u odnosu na x1800gto

Zalman se zna koliko je...30-35 evra

Opet sta uzeti 7600GT+512Mb (koje firme) ili ATI X1800GTO. Nije mi bitna razlika u ceni, bitno mi je sta je bolje a ne sta je isplativije. Dakle, gde, koje kartice, koje marke, ko ih prodaje u BG. Jer ovo prepucavanje izmedju nVidia i ATI i Zalmana ne vodi nigde. Ja Zalmana sigurno necu stavljati niti cu dizati klokove kupljene kartice sigurno.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam 7600GT sa 512mb ne postoji, već 7600GS. I 512mb ti ne treba.
Asus, Gainward, Leadtek...sve je to skoro isto.

Ma ne..vidish da chovek misli na sistemsku memoriju

Pa ako imash samo 512mb trebalo bi da nabacish josh toliko...Mislim ovo vazi i za mene ali....kad mi se poklope neke kockice onda tek.

Sve mi se nekako chini da je nekako za njega realnije 7600GT shto se tiche karte.

ne ja imam 1Gb sistemskog RAM-a(Geail DDR 400 512+512 u Dual Channel rezimu) na plochi, ali najverovatnije cu da pazarim Ati 1800GTO u izvedbi MSI. Cena je, nasao sam 234e ( ima i skkuplje al sa VIVOm koji mi ne treba), a cini mi se da je Ati dugorocno bolje resenje od nVidia-e. Righ me If I wrong?

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da uzmes 7600gt, 1800GTO ali ona po meni ne opravdava razliku od 50evra.

Evo ti jedan link ali ovo vazi samo za Hisovu kartu koje kod nas koliko vidim nema.
http://sg.vr-zone.com/?i=3624
Znaci ako otkljucas ili oveklokujes(730/730) bice odlicna kupovina.

Jos bolje je da posaljes PM DTK posto on ima neku povoljnu kombinaciju za dve karte (1900xt i 7900gt) on ce uzeti jednu a ti koju god da uzmes neces pogresiti.

Poslednja izmena od urednika:
Goxy je napisao(la):
ne ja imam 1Gb sistemskog RAM-a(Geail DDR 400 512+512 u Dual Channel rezimu) na plochi, ali najverovatnije cu da pazarim Ati 1800GTO u izvedbi MSI. Cena je, nasao sam 234e ( ima i skkuplje al sa VIVOm koji mi ne treba), a cini mi se da je Ati dugorocno bolje resenje od nVidia-e. Righ me If I wrong?
За Oblivion је и 1GB RAM-а мало, идеално би било 2GB, ал' пошто немаш тол'ко кинте треба наћи компромис :)
Најбоље би било да узмеш још један такав Geil 512MB(50е), DC ти неће радити, ал' ионако од њега користи готово да нема, и MSI NX7600GT-T2D256E Silent (red PCB)(~190е) који може да се клокне малтене као обичан 7600GT са тим Zalman-ом и нема фрке.

Ако X1800GTO сад није бржи од 7600GT зашто би то у будућности био, ако мислиш на асиметричну архитектуру од ње још нема вајде нити ће скоро бити, а и чак и да има, X1800GTO има ''обичан'' GPU односно R520 са једним искљученим quad pipe unit-ом, могло би се рећи осакаћени X1800XL.

Poslednja izmena:
Neka kupi neki ne-silent 7600GT, da bi ga lepo klokovao ostavi kes za jos giga rama i eto...
1800GTO nikako ne opravdava razliku od 50evra.

a cini mi se da je Ati dugorocno bolje resenje od nVidia-e. Righ me If I wrong?

To ti se samo čini. Ovo što sad kupuješ ti je dovoljno za današnje igre, i igre koje će se tek raditi na Doom3, Source, FC...engineu. Za igre nove generacije ti niko na forumu nema g. kartu.

@Atila K

1gb ram memorije je dovoljno za Oblivion. Ja lično nisam primjetio razliku sa 2 gb.

E tog x1800GTO..bude ispoljio prednost...ima i njemu kosa da osedi i obolece od Crysis sindroma...:D

Mislim da se nikad niko nije nauzivao na to kasnije ce biti bolji.
Bolji za potapanje kupusa....tamo negde na jesen....zimu..:D kad stignu nove RV560/570XT ima da lichi na rahitichnog x1600pro...sa tih 12 zuba i 4 zalomljena...:D

Po meni najbolje je uzeti ono shto trenutno ima najbolji odnos cena performanse...a to je 7600GT e sad..kako ko voli.

Da ne ispada da sad pljujem po ATi-ju jer ga vishe nemam...ali da izvinte malo mi se smuchilo kad su otishli AMD-u...Mozda ce me taj sindrom vremenom proci..a to moze da bude samo RV570XT..ako tu zabrljaju..mogu da prave kosilice za travu shto se mene tiche a i ovako su otshli zelenima...:D
Pool of pixel shader unita....a sirove snage....nigde tj. pravih pipelineova.

NV ce to predstaviti kada dodje vreme...za to...ali ATi kao da vezba..da ne zabrlja. NV-u se kao i intelu to moze...a i desilo sa FX serijom kao i intelu sa Netburst-om a ATi-ju tek izgleda treba....pogotovo sada kada su prodati.

NV da je pametna...i da ovim "jadnim" inzenjerima ponudi malo jachu kintu....ovi su ga ugasili.
Bio bi to GPU sa punim pipelineovima i gomilom shadera..e ali bila bi to izdaja.

Toliko.

Poslednja izmena:
Ufff, ja da imam 250eu, skripio bih josh nekih 30tak i izbunario bih nekako neku 7900gt! Tada bi jedino bio miran. Nije velika razlika a radice ti stvarno glatko na najnapucanijim podeshavanjima.. :)

E a problem je shto ne treba da skrpi 30 nego ~50 evra...235e je x1800gto.

Sad nek vidi...

Kupio sam Gigabyte 7600GT Silent Pipe II sa 256 Mb DDR3, posto ovoj ATI X1800GTO nema niko u gradu. Zvao sam 1000 Firmi. Postoji u 2 do 3 firme (tu nemislim na ove 3 koje je Haime naveo) da se naruci za petak ili za sledecu nedelju) a cena je 22.000 domacih konvertivilnih jedinica, sto je preskupo. Imajuci u vidu da sam sa 6600Gt imao 2800 poena u 3D marku05, a sad imam 4901, mogu reci da je karta vrh, a Oblivion u Full detaljima radi kao zmaj.
Znaci 16.150 dinara za ovu kartu ili 22.000 za onu i jos da je cekam, mislim da sam izabrao bolje resenje, jedino sto sam se cimao celo jutru. Jedino sto je ovaj 7600Gt ogroman sa svim ovim nabudzenim hladnjacima na sebi.
Pitanje> Da li neko zna, posto nema ni na kutiji ni na uputstvu, koliko pipelinova ima ova karta?

Vrh Dno