Šta je novo?

Sta je bolje za oci?

nikk18adsl

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
350
Imam Samsung-ov SyncMaster 793DF i zanima me sledece: sta je bolje za oci, rezolucija 1024x768 sa refresh rate-om od 85Hz ili 1280x1024 sa refresh rate-om od 60 Hz? Ja licno kad je refresh rate manji, uocim kako slika treperi kada se ne gleda direktno u monitor, i to me strasno nervira i zamara mi oci, pa mi vise odgovara niza rezolucija i veci refresh rate. Sta je bolje?

Naravno da je bolje imati osvezenje od 85 ili vise jer je to raj za oci kada govorimo o crt monitorima. Znaci, kratko i jasno niza rezolucija i visi refresh rate.

Standard.png

Pod uslovom da tu "best" rezoluciju monitor moze da izgura na minimum 85Hz, s obzirom da se prica o CRT-u.

ako volis svoje oci... kupi tft... jeftinije je nego naocari u svakom slucaju...

Tu "best" rezoluciju ovaj monitor moze da izgura na 85Hz bez problema. Prema tome, cepam s ovim i uzivam 😀
@danijel00 - dobar predlog za tft, ali trenutno mi ne treba, kao ni naocari😉

Poslednja izmena:
Taj sony ga onda kida, to je stvarno extra! A ovo da mi treba tft, moguce, ali posto sada trenutno nisam u mogucnosti da se razbacujem evricima, ostavicu to za drugu priliku😉

Nazad
Vrh Dno