Šta je novo?

sta izabrati - konfiguracije za igraonicu

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
U pitanju je igraonica i nikako da se odlucim da li da uzmem

ASUS A8N SLI (120E) + AMD64 3000+ 800MHz 512KB 939 (130E) = 250E

ILI

ASUS P5GD1 (90E) + INTEL P4 3 GHz 800MHz 1024KB 775 (160E) = 250E

Ostatak konfiguracije je 6600 SLI (testirali smo GT nije bolja koliko je skuplja), i 512DDR (kasnije jos 512, malo smo kratki sa lovom).

E SAD , inace sam veliki pristalica AMD , ali nemojte molim Vas sada da se ovo pretvori u obracun AMD vs INTEL, ( vjerovatno je ovde Intel malo bolji) ALI ja nemogu da se odlucim zbog

1. AMD **** PLUS +64bitna arhitektura , + SLI ploca (kasnije ako bude potreba jos jedna kartica) minus -manje cachea i DDR400

2. INTEL ***** + kolicina L2 cache , + DDR2 MINUS - 32bitna arhitektura, jedan slot za graficku

cijena je ista, ali na duze staze ??? nisam pameten, DAJ PROSVIJETLITE ME

da li da gledam na bite, DDR2, DDR400, SLI , kolicina CACHE ili sta vec

DA nebi bilio AMD vs INTEL zamislite da su procesori od istog proizvodjaca

pa to sto si rekao je tesko zamisliti (da su ista firma) ali evo mali hint: AMD je bolji u igricama a Intel u poslovnim aplikacijama a i kao sto si rekao dobijas 64bit-a. Inace od SLI u igricama trenutno i nema mnogo vajde - jedino ako ces klincima da pustas 3DMark da se loze :D, mozda za neko vreme od toga ispadne nesto bolje (ne iskoristava se pun potencijal a i kad dobijes ubrzanje to je u samo malom broju igrica).
U svakom slucaju glas za AMD (da si rekao za neku drugu poslovnu aplikaciju glas bi isao za intel).

P.S. Koliko se greje taj Intel?

Poslednja izmena:
...

Bez razmisljanja AMD! Ne treba ti SLI uzmi cisto i dodaj jos 512MB rama za tu razliku od ploce i vozi!

SLI ploca ? Cemu ?

Stavi AMD 3000+, 1024MB memorije i 6600GT u najobicniju nF4 plocu i pevaj.
Ako mene pitas isao bih na socket 754 varijantu.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
SLI ploca ? Cemu ?

Stavi AMD 3000+, 1024MB memorije i 6600GT u najobicniju nF4 plocu i pevaj.
Ako mene pitas isao bih na socket 754 varijantu.

Pozdrav!

U pravu ste otprilike kontam ovo sad

AMD64 3000+ Venice
ASUS A8N (bez SLI)
512DDR (MOZDA x2 -- jer ili povecam narudzbu za jos 10x512 ili za jos jedan comp)
6600GT (GIGABYTE, Pixel View, leadtek, ili asus)

ZASTO 754 varijantu???

chowa je napisao(la):
ZASTO 754 varijantu???

Zato sto je jeftiniji i/ili brza od s939. Naravno :)

S939 3000+ radi na 1800MHz, s754 na 2000MHz. Isto kostaju.
S754 ploce su jeftinije od s939.

Ukupno, mozes da ustedis par desetina evra x komada racunara i dobijes isto brze ili malo brze racunare.

Da da, bla bla, s939 podrzava dvokanalni rad sa memorijom, bla bla....
Samo steta sto u praksi to znaci 2-3% vece performanse i 10+% visu cenu.
Ja uvek prvo biram malo sporije i dosta jeftinije.

Pozdrav!

Ma da ako je za igraonicu a ne ozbiljniji neki radi nikako ti netreba dual chanel konfiguracija znachi 754 obavezno,procicesh jeftinije, a te pare usmeri na vishe ram memorije ako hocesh da ti sa 6600gt kartama klinci uzivaju :) a da i shta ce ti SLI samo uzmi jednu mashinu SLI pa tu otvaraj i pokazuj im kako taj kompjuter ima DVE grafichke karte,znam iz iskustva i rada po igraonicama da su se klinci uvek lozili ,kad se pojavishe optichki mishevi jedan je rekao:Jebote!!!ladno mish sa laserom.....kakva preciznost i onako ga bojazljivo uzeo u ruku :) a za ostale reci da imaju :) a vazi shto ce da provale razliku u igrama jer je jako malo igara optimizovano 100% za SLI
a neko reche jedino kao se loze na 3dmark-ove
Pozdrav!!!

Tako je,samo ti uzmi AMD, jeftinije ce da te kosta, taman da malo ustedis i dodas za legalizaciju Windowsa, osim ako neces da se igras pod Linuxom.

Legalizaciju. Hahah. Ne verujem al ajde. Sto se tice confa definitvno AMD. Ali definitvno ce ti pucati najvise graficka, ako stavis WD hdd(i oni pucaju) i ram memorija. to su ti tri najosetljivije i po meni definitivno treba najvise na to obratiti paznja i dati najvise para za kvalitet.

zeki_tm je napisao(la):
Legalizaciju. Hahah. Ne verujem al ajde. Sto se tice confa definitvno AMD. Ali definitvno ce ti pucati najvise graficka, ako stavis WD hdd(i oni pucaju) i ram memorija. to su ti tri najosetljivije i po meni definitivno treba najvise na to obratiti paznja i dati najvise para za kvalitet.

ZA legalizaciju si u pravu to kod nas jos nije zazivilo (RS BLuka), al kad dodje vrijeme, nemam nista protiv.

Graficke sam ti vec napisao koje ulaze u obzir, mislim da ni sa jednom necu pogrijesiti ( GIGABYTE, Pixel View, leadtek, ili asus ).
HDD 80GB SATA Maxtor ili Hitachi
Memorija najvjerovatnije KINGMAX (apacer ili ....., mislim da cu kingmax)

SAMO neznam kuju verziju 6600, nesto sam ih testirao, GT nije bolja koliko je skuplja, ali ako je 6600 vec na granici uzecu GT,

Kakav je odnos (u performansama) 2X6600 VS 6600GT

zeki_tm je napisao(la):

AMD je za igraonice zakon, poznajem lika koji drzi igraonicu i ima MSI 6600GT, ali ih je nabavio preko grane i legalno platio carinu, bar tako kaze. Za legalizaciju Microsoft ( bila je neka akcija sa Pakomom na ovogodisnjim WSG kvalifikacijam u BGu) nudi neke pakete u zavisnosti od broja, ne zanam tacno da li jos vazi i koje su cene, najbolje je da posetih njihov zvanicni sajt i da ih kontaktisam mailom.

Vrh Dno