Šta je novo?

Sta izabrati kao Pametni TV player - oplemenjivac TV-a

ducka

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
675
Citam danima teme po forumu pa mi treba neki savet onih koji su koristili više opcija i isprobali više rešenja.

Potreban mi je player za TV - veza HDMI.
Trenutno u mrezi imam Wester Digital my cloud (a verovatno ce i ostati kod mene) i dvoumim se izmedju nekog Android boxa ili WD Live ili nešto treće.
Treba mi nešto što će da pokrene opameti TV a da streamuje sa eksternog WD koji je u mreži.
Čitam i vidim da oba sveta imaju prednosti i mane, pa rekoh možda ima onih koji bi dali koristan savet.
Ono što mi je potrebno:
HDMI, WiFi, LAN, DLNA, stereo izlaz, USB za combo tastaturu.
Namena:
Da strimuje svu pirateriju (što više formata) sa WD MyClouda + titl; generalno da mogu da pokrenem sav sadržaj bez paljenja računara kada blejim ispred TV-a; casual surf;... NE treba mi nikakav online TV program tipa D3toGo i ostalo, jer i onako kupujem ovo da se lišim TV programa u potpunosti. Tipijem na sigurnu varijantu da u dva klika mogu da pustim 156. epizodu serije koju pratim sa titlom, što je uredno torrentovano preko noći.

Kupio bih neki uređaj kod nas, do 100-150€. Mogu da naručujem od kineza ali... Mogu da kupim nešto u Nemačkoj, ali bi mi eventualno ostvarivanje garancije ipak predstavljalo problem.

Lično sam se razočarao u WD, od kako sam došao u posed ovog clouda. Znam da nije synology, ali su ipak mogli malo više da ga ispeglaju, bar u ovoj ***** friendly izvedbi. Ne sudim o WD live TV-u spram lošeg iskustva koje imam sa eksternim, već mi se više sviđaju blagodeti androida u smislu da je sve sa playstore-a moguće instalirati na 'TV'. Opet tu je i argument: "A šta će mi to na TV-u?"

Dakle šta biste vi predložili: Xtreamer TV, WD Live TV, Android Box (koji kod nas?)...
Danima čitam "Mogućnosti Android multimedia player-a?" ali imam utisak da ću moći da se uključim u diskusiju tek nakon što kupim neki oplemenjivač TV-a.
Unapred hvala na odgovorima

Da li si razmisljao o Raspberry Pi 2?

Prvo i osnovno jer kosta oko 4000, sto je znacajna usteda.
Drugo nisi ogranicen androidom, vec imas totalno funkcionalan "racunar" (izgleda da ce moci i Win 10 da se instalira, ako se ne snalazis sa Linuxom)

Sigurno da ce ti trebati neko vreme da namestis sve da radi kako treba, ali kad to uradis mislim da neces imati nikakvih problema na dalje.

Da me ne shvatis pogresno nemam iskustva sa pomenutim uredjajem, ali vec duze vreme se razmisljam da ga pazarim cisto da vidim sta sve moze. Vidim po netu da ljudi svasta rade sa njim, mocna a jeftina spravica.

Poslednja izmena:
Raspberry me oduševljava po svakom osnovu. Ali ipak mi za to treba više vremena i angažovanja. Za media player bih upravo to hteo da izbegnem. Hteo bih da, ako je to moguće, osetim čari plug'n'playa. Ubodem se u fotelju i odmorim mozak na sat vremena.
Muka mi je više od prepravljanja mkv kontejnera, firmware-a na dvd playerima, ac3 only audio itd.
Više sam vremena proveo podešavajući bitrate nego gledajući sadržaj. Ideja kupovine playera ovog puta je upravo da taj odnos malo promednim i odgledam 54839 serijala serija koje zahtevaju lowering IQ na sat vremena.
Što više čitam, opet naginjem ka WD live opcijama. Već sam napravio spisak firmware koji valjaju, i upravo shvatam da sam opet krenuo protiv sebe.
Od media playera tražim da me tretira kao prosečnog amerikanca sa limenkom piva u šakama i pusti fckn video file sa NAS-a, dok se ne defragmentujem od posla i nastavim da...

Tja, DLNA, NAS, network share, BRR na 100 kodeka uz srpske tilove, i slične mogućnosti su sve samo ne user friendly i plug and play (pogotovo ako je taj user IT duduk). Sve to mora da se podešava i čačka da bi radilo. Meni je i dalje WD TV Live osnovni plejer u kući, jer to i jeste samo plejer. On žvaće sve, a kada se jednom podesi network da vuče vidoja sa određenog mesta, to radi do sledeće (re)instalacije Windows-a ili NAS-a.

Nisam probao razne druge i skuplje network plejere, jer ni jedan od njih nije izučavan i ocenjivan iz ugla "duduk" korisnika. Sve testove i mišljenja daju napredni korisnici pa je uvek pitanje koliko je to zaista use friendly.

Dojmim se da je i neki Android box sa boljm daljincem, jednom podešen, dovoljno za par godina jednostavnog korišćenja.

Ja sam razmisljao o raspberry takodje, ali sam odustao kada sam procitao ogranicenja za fhd. Tu i tamo nesto i moze da pusti, ali je ipak namenjen za 720p.
imam isti problem sa izborom. Kada vidim kako se pise o firmware i podesavanjima...
Verovatno cu zavrsiti na HTPC sa windowsom

Ne smatram sebe duduk korisnikom :)
Ali ideja mi, kao što rekoh, da više vremena provedem uživajući u sadržaju a ne poptavljajući nešto od samog starta što ne radi a namenjeno je tome. Ok. Cenim odgovore i komentare. Hvala. U medjuvremenu čitam i teme za wd TV, nekako naginjem njemu, ali sam otvoren i za ostala razmišljanja.

vidim da se dosta hvali ovaj roku 3 ali ne znam dal je ekskluzivno za us samo.

Nazad
Vrh Dno