Šta je novo?

Sta ima novo na sajmu u Beogradu ?

• Začetnik teme raven
  • Datum pokretanja
R

raven

Guest
Trebala bi mi mala pomoc Beogradjani !!!!! Hteo bi da idem na sajam racunara koji je danas (17 09. ) poceo ali neznam dali je vredan za posetu ,mislim da li ima sta novo interesantno da se vidi.Inace ja sam iz Subotice pa nebi da putujem bez razloga, mislim za DZ. posto sam dosta zauset poslom. ................ Predlozi, saveti ??? !!!! ??????

Ja ne videh nista posebno....
Mozda interesantna adresa je www.madnet.co.yu pa ih kontaktiraj a mail za ponudu za 64k protoka, ali s obzirom da si iz subotice ni ovo ti nije mnogo znacajno :(

Ja sam bio sasvim slucajno - morao sam nesto da pazarim na Bazaru. Ulaz je 180 din. I nema nista. Jedina korisna stvar je sto ptt ima svoj stand pa sam kupio dopunu za mobilni od 275 din. Takodje i mobtel prodaje svoje pakete. Video sam jedan stand sa knjigama koje su pod popustom. Postoji jos jedno dvadesetak standova nekih drugih firmi ali sve je beznacajno i uglavnom ne prodaju nista, vec prezentuju svoju podnudu.
Postoji i jedan stand sa lexmark stampacima i njihovim odstampanim uzorcima. A na uzorcima koji su stampani na obicnom papiru, vidi se da neke linije stampac nije uspeo da sastavi (postoji bela praznina izmedju). Na inkjet papiru je sve dobro.
Mogli su se jos poslusati logitech zvucnici i to bi bilo sve od sajma.

Inace sajam se odrzava u jednoj hali i jos pola druge u kojoj se odrzava sajam neke proizvodne opreme. Posetilaca je izuzetno malo.

zilet je napisao(la):
Ulaznica je 180 Dindzosa!! Ahhh..
Sreca da ETF-ovci ulaze na index:))
Ili na rupu u ogradi :D

DamjanMX je napisao(la):
Pa to ti dodje na isto..... :D :D

Ma da. Rupa je rupa. :D

Na sajmu nema nista korisno. Eventualno par standova. Napunili su samo malu halu i to samo prizemlje. Kluz i ostale velike hale su skroz prazne a u nekima je neki sajam nekih masina i neki vatrogasci. Palili neke gume ipred hale 4 pa kao gasili nekim modernim aparaticima.........zvaka za ludaka. Bilo zanimljivo samo voziti "Kolin Mek Re" na nekom logitech force feed back-u ali ni to nije bilo "bas" kako treba jer su oko jedan sat uzeli i stolicu na kojoj se sedi tako da se stajalo da bi se vozilo?!!W$% *******.

Bas mi je krivo, a prosle godine nisi znao gde ces od gomile firmi i cudesa moderne tehnologije. Sad......beda i Mobtel.

A bas sam hteo da otvorim thread u vezi sajma i losih utisaka o njemu.

Poz! :wave; :(

jddipqd je napisao(la):
Ili na rupu u ogradi :D

Pazi kakvi smo idioti... nismo morali da idemo okolo, bilo je dovoljno poneti index. A i ti corav video da je ulaz 80 a ne 180 :)
Kolega Zilet, nadam se da se ne zezas u vezi toga da je dz ulaz uz index...

Enivej, sajam je promasaj, nema skoro nista zanimljivo, eventualno je dobar onaj stand sa logitechovim proizvodima, mozda ima jos ponesto zanimljivo ali bas je ispod svih ocekivanja. Ni jedna od velikih firmi kod nas koje uvoze HW se nisu pojavile...

Za kraj, jedna anegdota: Geek i jdd prilaze standu na kome se izmedju ostalih nalaze spire cooleri. Ljubazni gospodin u odelu i kravati im se obrati:
Gospodin: izvolite...
Geek: [hvata najveci cooler] jel ovo fridge rock?
Gospodin: A, ne, to je spire cooler
Geek: Da, ali svi spire cooleri pored oznake modela imaju i ime...
Gospodin: Ne znam, ali evo imamo i ovaj, on je sa bakarnim podnozijem, on bolje odvodi toplotu, onda ovaj, pa ovaj mali...

Pouka: nemojte misliti da na standovima zaposljavaju samo ribe koje nisu upucene u problematiku... :) Cak sta vise, na ComtradeCS-u, jedna nam je detaljno opisala sve modeme, i znala je sta su interni, externi usb/serijski, hardverski, softverski... a i strava je izgledala :)

Geek_master je napisao(la):
Kolega Zilet, nadam se da se ne zezas u vezi toga da je dz ulaz uz index...

Pa naravno da imamo privilegije.. INDEX je bre svetinja! U fazonu mozesh i na sajam poljoprivrede da udjesh na gorepomenuti. Jedino gde ne pushtaju je Sajam automobila :(

Pouka: nemojte misliti da na standovima zaposljavaju samo ribe koje nisu upucene u problematiku... :) Cak sta vise, na ComtradeCS-u, jedna nam je detaljno opisala sve modeme, i znala je sta su interni, externi usb/serijski, hardverski, softverski... a i strava je izgledala :)

Naprotiv ribe koje rade na shtandovima sa rachunarskom opremom pored toga shto fenomenalno izgledaju i pune su znanja iz raznih oblasti. Uvek se sit ispricham sa po nekom od njih i moram priznati ponekad i nauchim neshto.. A i totalno su ok i vole da se zezaju.. Nema najgore Nerdovke:)))

josh kada bi znao njenu adresu ili telefon bio bih ti vecno zahvalan ;>>>>

Pazi kakvi smo idioti... nismo morali da idemo okolo, bilo je dovoljno poneti index. A i ti corav video da je ulaz 80 a ne 180 :)
Ja ćorav video da je ulaz 180 a ti gluv čuo da je 80 :D

silvereye je napisao(la):
josh kada bi znao njenu adresu ili telefon bio bih ti vecno zahvalan ;>>>>

Pitaj ByMaxa, mislim da on ima sliku :)

Pa kako ste ocekivali da bilo sta bude na Sajmu kada sve vece firme bojkotuju sajam ?? Gospoda htela da prave svoj sajam (tehnicom, cores...), pa se nisu dogovorili, vec 2-3god, pa sada mi ispastamo zbog toga...
Srpska posla...

A nije li sajam skrpljen samo zbog Microsoftove kampanje "Legalizacija i samo legalizacija"?

soulfly je napisao(la):
A nije li sajam skrpljen samo zbog Microsoftove kampanje "Legalizacija i samo legalizacija"?

Microsoftov stand je bio ogroman i pored ulaza, ali tamo ni jedan posetilac nije zasao. Kao da ga bojkotuju :)

Vocko je napisao(la):
Gospoda htela da prave svoj sajam (tehnicom, cores...), pa se nisu dogovorili, vec 2-3god, pa sada mi ispastamo zbog toga... Srpska posla...

Bas su idioti. Sreca pa nikad ne kupujem u "firmama" nego kod postenih valjatora...

Misko je napisao(la):
ETF, da to nije skracenica od E Trebo (sam) Fon :D:D:D.

A FON je skracenica za Fakultet Olaksanih Nauka :D

zilet je napisao(la):
Pa naravno da imamo privilegije.. INDEX je bre svetinja! U fazonu mozesh i na sajam poljoprivrede da udjesh na gorepomenuti. Jedino gde ne pushtaju je Sajam automobila :(

He he, eto zasto sam ja upisao saobracajni fakultet, i zasto cu sada samo da pauziram a ne da ga napustim :)
Kad sam odlucivao koji fakultet ja sam pogledao koji je najbolji sajam pa na osnovu toga doneo odluku...

Amon_Ra je napisao(la):
Hahhaha strava, ma nema najjachi smo! :D

Plus sto su na etf-u ribe u deficitu. :D Toga bar na fonu ima koliko hoces :D.

Sto se tice sajma, nista nema posbeno da se vidi. Najjace je sto ima jedan jedini stand sa mobilnim telefonima i opremom... :p a kao sajam "tehnike i kompjutera" ... :D

Jedino sto bih izdvojio od korisnih stvari jesu kompleti knjiga sa veelikim popustom. Da ih sad ne reklamiram ovde.. ko je bio video je. Meni se cini da je to vise nego xtremno povoljno.
I jos nesto... video sam prvu firmu kod nas koja se bavi [/b]iznajmljivanjem[/b] racunarske opreme sto je za svaku pohvalu!
Znaci imaju sve: kompletne konfiguracije, TFT ekrani... ozvucenje, dig. kamere... na 1 dan, na 5 dana ili na 1 sat iznajmljuju!
type;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Jedino sto bih izdvojio od korisnih stvari jesu kompleti knjiga sa veelikim popustom. Da ih sad ne reklamiram ovde.. ko je bio video je. Meni se cini da je to vise nego xtremno povoljno.

Evo, kad si spomenuo, majke mi mile, kupio sam na cetovom standu dve knjige od po 500 strana (1. i drugi deo) o NetWare-u 4.1. Jeste za dos ali dve kjnige kvalitetno odstampane sa slikama za DVADESET DINARA OBE je sada mora se priznati vec smesno! boom Covece, pa nisam mogao da izdrzim. Kupio sam te dve knjige pa u krajnjem slucaju mogu da stoje u WC-u pa kako procitas stranu tako otcepis listic i onda........znate vec. :p

chivitli je napisao(la):
Ajde nemoj lupati, a dva sprata iznad?:D
Nije ni tamo neki poseban izbor, veruj mi :D

Vrh Dno