Šta je novo?

Sta i gde za 600-700e [laptop]

SINTER

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
630
Posto ne pratim bas trziste laptopova,bio bih vam veoma zahvalan ako bi ste mi pomogli pri kupovini nekog za gore navedenu sumu.
ono na sta bih posebno stavio akcenat je pre svega kvalitet izrade i trajanje baterije. imam dovoljno jak desktop za sve sto mi je potrebno, tako da mi je od laptopa pre svega potrebna tisina,udobnost pri radu i makar neka snaga.

koristio bi se malo za programiranje,malo za office i malo za filmove i malo za ziku.
e sad,cpu bi trebao da bude dovoljno jak da moze da potera hd bez problema i da nema problema sa standardnim radom.

ne bih uzimao manji ekran od 15",tako da u obzir dolaze 15ice i 17ice.

takodje, i tisina pri radu mi je izuzetno bitna,tako da bi bilo jako dobro da se laptop uopste ne cuje pri radu, i da se sto manje greje (pretpostavljam da je ovo usko povezano...).

takodje,ne bi bilo lose da ima makar neku relativno pristojnu graficku koja moze da potera neke starije igre.

i (ako je moguce) bilo bi lepo da ima hdmi (pretpostavljam da se DVI i s-video,podrazumevaju,ali ako se ne podrazumevaju onda su obavezni).

i ne bi bilo lose da mi,ako vas ne mrzi,na pm posaljete gde bih mogao ovako nesto da pazarim (garancija je takodje izuzetno bitna).

unapred hvala.

--------Moja ti je preporuka Dell Inspiron 6400------------------
Procesor: Intel Core Duo T2300E (1.66GHz, FSB 667MHz, 2MB L2)
Ekran: 15.4" TFT WXGA TrueLife 1280 x 800
Grafika: ATI Mobility Radeon X1400, PCI-E 16x kartica za N seriju, 256MB
Mreža: 56K modem, 10/100 Mbps Fast Ethernet LAN, 54 Mbps 802.11b/g WLAN, Bluetooth 2.0
HD audio Sigmatel AC'97, S/PDIF, stereo zvučnici
80 GB SATA1 HDD Drive, DVD_RW
5-u-1 čitač kartica
6-ćelijska litijum-jonska baterija
Težina: 2.8 kg

Samo nadji neki sa operativnim sistemom: Free DOS i cena ce mu biti oko 53.999 din.
Da mogu da odvojim te pare, ja bi ga bez razmisljanja kupio, pogledaj malo tekstove na netu o njemu!!! Mislim da za te pare nema sanse da nadjes bolji laptop!!!
Pozdrav

Da probas ovaj mozda sa ovom zaokruzenom cenom :)
Sada ozbiljno malo moj ti je predlog da pazaris HP nx7300 za oko 670-680e dok jos vredi razmisliti o Acerovom Aspire 5101AWMLi i Toshibinom Satellite A200-1M4.

@geom
haha,odma trcim da pazarim 10 komada:)

i takodje,ne bi bilo lose da ima bar hard od 120GB.
hvala na predlozima,pogledacu malo testove na netu za sve laptopove koje ste naveli.
i samo bih vas zamolio da navodite laptopove koje ste licno probali,posto mogu i sam da provalim koliko je neka konfiguracija hardverski jaka,ali ne mogu da znam koliko je tiha (sto mi je jako bitno) i kakav ja kvalitet izrade.

i da,jos jedno bitno pitanje.imao bih mogucnost da uzmem taj laptop maltene bilo gde u svetu,jer mi je dosta blizak rodjak pilot,a i imam dosta prijatelje u inostranstvu.e sad,pitanje bi bilo koliko je isplativo uzeti laptop preko grane.najvise bi mi odgovarao dubai,ali ni usa nije problem.koliko je to jeftinije nego ovde i da li se isplati ustedeti te pare,a izgubiti garanciju (i da li neka firma,osim applea,ima world wide garanciju?).

Asus A6J Core T2250 120G 2X512MB DDR2 667 8X S-M DL 15,4 WXGA
Dell Inspiron 6400
Acer EXTENSA EX5610-101G12
HP nx6325 TL-52 Turion64 X2 1.6GHz 15 XGA BV 1GB 80GB DVDRW WLAN BT FP SCR FreeDOS
HP nx7300 T2450 15.4 WXGA BV 1024MB 120GB DVDRW BT WLAN FreeDOS
Toshiba Satellite A200-1N2 T5250 (1.5GHz)K,512+512MB DDR2 (667MHz),120GB(5400rpm) SATA,15.4"

evo,malo sam gledao po pakomovim cenovnicima i ovo mi se najvise svidelo.za sada sam najblizi ovoj toshibi,ali bih hteo da cujem jos i vase utiske.sto se tice karakteristika,manje vise mi je sve jasno.samo me zanima koliko kome realno traje baterija,koliko se greju i koliko su bucni (i naravno,svaki drugi komentar,koji vi mislite da bih trebao da znam je pozeljan).

nx7300 vs. A200-1N2 ide u korist HPovog modela, jer mu baterija za oko 10% duze traje nego Toshibi u normalnim i prosecnim rezimima rada, sto se tice grejanja u su priblizno isti mada je HP malo topliji ali to ne utice na funkcionalnost i em ima dva slota za memoriju od kojih je jedan zauzet 1Gb cipom dok Toshibi su oba slot zauzeta. U odnosu na 6400 HP nx7300 je minimalno bolji zbog veceg HDDa, u odnosu na EX5610-101G12 vec pomenuti nx7300 je bolji zbog brzeg procsora a i finalna obrada je kvalitetnije uradjenja. Slicna je i situacija nx7300 vs. A6J kao protiv Acera. Od svih ovih sest modela baterija nx7300 najduze drzi.

kod HPa me najvise plasi sto je garancija samo godinu dana...
inace,malo sam jos citao po netu,i dosta mi se svideo svaki review.ima manje vise sve sto mi treba (samo me malo nervira sto nema DVI,ali dobro,ionako nemam monitor sa DVI vec VGA,tako da ce i to posluziti...)

Nazad
Vrh Dno