Šta je novo?

Sta gusi Leoparda?

Učlanjen(a)
01.06.2008
Poena
309
Ljubitelji "Jabuke"

Samo sto sam nabavio iMac sa novim Leopardom, 4GB RAM, instalirao softveri i... umesto da sve "leti" kako sam ocekivao, OS mi radi sporo. Kada podizem neki program sa dock-a treba mu 5-6 sekundi pre nego sto pocne da ga otvara. I kad pocne da ga otvora neretko se desava da cekam duze da zavrsi to otvaranje.

Npr. u Flashu 8 kasni sa prebacivanjem sa alatke na alatku, kasne slova dok kucam... Neki Word dokument od 20-ak strana hoce da otvara predugo (a ima samo teksta, bez ikakvih teskih slika i slicnog) itd, itd. Kakva su vasa iskustva?

Zna li neko zbog cega "macka" hoce da uspori i kako eventualno taj problem resiti, a da to ne bude krajnja opcija - reinstaliranje svega ispocetka?

Hvala unapred, pozz

To definitivno nije normalno ponasanje. Jesi siguran da je skroz ispravan?

To se i meni dešavalo... Reinstalirao sve i riješio problem... Mada, to što je meni pomoglo, ne mora da znači da će i tebi da pomogne...

@dellic sekunde molim te reci mi gde si kupio racunar???

Kupio sam u Globe Net u Maksima Gorkog, dakle u pitanju je autorizovani zastupnik za Apple.

Nego, cudno mi je sto nekad podize normalnom brzinom, a nekad se za taj isti program propisno nacekam. :(
Adobe Bridge i Flash redovno sporo dize (a to bas nisu neki zahtevni). Kada otvaram folder sa desktopa, na prvih, recimo, pet dablklikova, animaciju otvaranja foldera ponovi 2 puta (znate onaj efekat "uvelicavanja" - sevne dvaput)... cudi me da ima tako naivne bagove, a update-ovan je dana kada sam ga kupio.

Poslednja izmena:
Nista, reinstaliraj sistem pa vidi kako ce da se ponasa. Ako nastavi da se glupira reklamiraj ga.

hehehe... kupio is ga kod Vranica :D

i dobio si sistem + vec gomilu instaliranog softwarea jel da?

nemam pojma sta rade u GlobeNet-u ali ta njihova "instalacija sistema" je golo G.! vec sam video par racunara sa tom njihovom instalacijom i nijedan ne radi kako treba!!!

dakle jedino resenje je da ponovo instaliras sistem ali tako sto ces obrisati harddisk i ponovo instalirati Leopard i uraditi update na poslednju verziju. NEMOJ koristiti opciju "archive and restore" prilikom instalacije jer ce ti problem ostati!!

Ok, probacu sa reintalacijom... Ima li Leopard neku opciju za formatiranje diska? Nov sam na Mac OS-u...

- ubacis Leopard install disk
- pri boot-u pritisni C da se Mac podigne sa DVDa
- kad se podigne instalacija u meniju ces, izmedju ostalog, imati i DiskTool. Pomoću njega možeš da formatizuješ harddisk.

pozdravi ljude iz AppleCentra aka GlobeNet-a! ;)

uzivaj i neka te sluzi masina u zdravlju i veselju! :)

pozdravi ljude iz AppleCentra aka GlobeNet-a! ;)

uzivaj i neka te sluzi masina u zdravlju i veselju! :)

I od mene, i od mene.:p
Da sam čekao da me pozovu da kupim Leopard kada ga budu imali na stanju načekao bih se. Profi.:d

Vrh Dno