Šta je novo?

Sta da uzmem? POMOC HITNO

Bojan84

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2007
Poena
330
Evo ovako u cemu se radi. Posedujem dva kompjutera jedan je ovaj u profilu i on sluzi za igre i multimediju. Drugi kompjuter mi sluzi samo za muziku i eventualno filmove i na njemu hocu ugradim posebnu muzicku kartu. Taj drugi kompjuter je povezan na KENWOOD-ov resiever KR-3080 na koga su prikaceni SAl SILVER SOUND 2x150w zvucnici, znaci iskljucivo stereo zvuk.
Drug hoce da mi proda njegovu SB audigy LS karticu staru 3 ili 4 godine za 15 evra.
Da li uzeti to od njega ili da kupim novu SB audigy SE karticu oko 25 evrica, odnosno koja ima bolji zvuk, EAX i ostale stvari me ne zanimaju, samo kvalitet zvuka.
Na prvom kompu imam prastaru SB live 5.1 karticu sa oznakom 0100 i na nju su povezani JAZZ 9940 zucnici. Ona radi za moj ukus extra. Znaci da li ove gore dve navedene kartice rade bolje od ove koju vec imam i ako rade koja je bolja.

"nisam strucnjak", ali bi u svakom slucaju kupio novu karticu ..... *** po mogucstvu neku emu ... malo skuplje ali daleko bolje:banana:

Ne bih bas davao vise novca od 30-tak evra, otpala je ova karta od druga, interesuje me kakva je Audigy SE sto se tice kvaliteta reprodukcije, pretpostavljam da je vidno bolja od ove integrisane AC97.

Evoja sam sad uzeo audigy 2 ZS i mnoooogo je dobar .... definitivno probaj da iskopaš negde ovakvo nešto. Za nešto kvalitetno iz x-fi serije opet treba neki ozbiljniji keš a entry level modeli nisu ništa bolji od tog tvog creative 5.1

E ljudi uzeo sam SB AUDIGY SE, za 30 evra i radi za moj ukus super, znaci bitno mi je da dobro reprodukuje muziku u stereo formatu i koliko vidim za sad primetno je bolja od integrisane AC97. Nisam bas neki audiofil tako da mi je ovo sasvim ok, samo da nije integrisana. Verujem da bi da bi neki skuplji SB zvucao bolje ali mislim da to nije neka razlika za koju bi dao 50-tak evra vise. Bar su kod audio opreme utvrdjeni neki normativi i merila kvaliteta koja mogu da vaze dugo godina, a ne ko bre ovi kompjuteri, za godinu dana sam promenio 4 grafickih karti i nikad dosta, a KENWOOD-a sam kupio pre deset godina i evo radi pa otkida.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno