Šta je novo?

Sta da promenim da osetim poboljsanje u svakodnevnom radu

LaMar

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
304
Konfiguracija mi fino radi ali kada odem kod druga i vidim kako radi njegov C2D na 2.0GHz sa P35 ustanovim da iako koristimo istu light verziju Viste ja dosta zaostajem za njim. Da dodam samo jos da je njegov komp klokovan a da ja svoj nebih jer radi danonocno bez gasenja. Sta da promenim da bih dobio onako brz odgovor od kompa kao on?
Posedujem:
-Intel D 925 3.GHz (2x@MB kesa)
-GA-965P-DQ6-quad rev1.0
-2x 1GB GEIL Ultra 4-4-4-12-2t
-2x SATA2 Maxtor 6V200E0 200Gb
-Chieftec 400w
-GA-NX73G256D-RH GeForce 7300GS

Da li da idem na varijantu sa drugom plocom ili sa nekim C2D procesorom? Posto nemam nesto mnogo kesa za ovo zadovoljstvo kojih bih sada mogao da izdvojim ogranicen sam na samo jednu stvar (ili proc ili ploca) a ako se strpim a mozda i uspem da prodam ove svoje mozda bih kasnije mogao i oba. Neki savet?

Procesor..
A on ima isto 2GB ?
Mada, ja sam jako kratko imao bas taj tvoj procesor, medjutim izmedju njega i E6600 koji sam isto imao i nisam osetio neku razliku ovako po kompu, ali se oseti kad se otvara PhotoShop ili tako nesto, tako da ako na to mislis onda procesor uzmi neki C2D zavisi koliko para dajes.

on ima 4Gb od koji mu vidi 3 zbog 32bitne viste, mada i on kaze da i nema razlike u svakodnevnom radu izmedju 2 i 3 GB.
Ja trenutno imam samo 100E ali gledam ovaj E8400 za 180E pa da se strpim i da ga kupim za mesec dana?
Neznam koji bi se lepo mirisao sa mojom plocom?
I da li mi je ploca O.K.?
Igre ne igram ali hocu brzi odgovor od kompa kada nesto kliknem.

Neznam da li ce ti 8400 raditi na toj ploci jer je 45nm tehnologija...Uzmi e4500 on ti se krece od 90e pa nadalje.Mogo bi da kupis umesto ove tvoje 7300gs 8500gt(60e) ako mozes.

Radice, ima na sajtu valjda da se skine Bios, ja sam imao tu plocu samo DS4 seriju.
Zavisi koja ti je revizija ploce ali sa biosom bi trebalo da moze bez problema.
Procesor je super, ako skupljas pare, isplati se i cena ce mu malo pasti, a imas i E8200 koji je trenutno oko 150e, on ce biti i jeftiniji tako da eto izbora takodje.

Hvala svima ali sada sam se zagrejao za E4500 ili E4600 da bih menjao i graficku skorije. Sta mislite? Ja koliko sam trazio po forumu nasao sam samo lepe komentare.

Nazad
Vrh Dno