Šta je novo?

Sta da me brine? (Sta je merodavno?)

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Pri klokovanju procesora koji prikaz napona je merodavan u pogledu visine napona (da bih znao koji da me brine da cu da spalim cpu-hocu da vidim koliko max mogu iz njega da izvucem, dosta je stajao na 3ghz :)

-Onaj koji ja namestim u oc sekciji biosa (npr. stavim da bude v1.275);

-Ili onaj "stvarni" posle v dropa koji ocitavam u cpu-z (npr. 1.232 umesto setovanih 1.275)?

P.S. Evo jedno podpitanje :) Kada vi postavljate na forumu svoje oc rezultate, koju vrednost napona od ove dve pri tom navodite?

cpuz ti prikazuje realan trenutni napon

Poslednja izmena:
(da bih znao koji da me brine da cu da spalim cpu-hocu da vidim koliko max mogu iz njega da izvucem, dosta je stajao na 3ghz :)

Da spalish procesor verujem da necesh uspeti. Nisam video da se iko zalio na ovom forumu da mu je crko s.775 od pregrevanja ili zbog velikog napona. Ja sam u ovaj moj E4300 sve vreme cepao 1.55 V a kad sam hteo da vidim maximum clock cepnuo sam 1.85 V i tako je stajalo nekih sat vremena a nishta mu nije. Radi i dalje.

A i razlika u naponu izmedju onog koji setrujesh u BIOS-u i onog stvarnog je veoma mala tako da nemorash da brinesh.

:wave:

Poslednja izmena:
Ok, hvala na odgovorima, nego me je kopkalo jer mi trebaju prilicno veci naponi nego drugima za jednake frekvencije (koji imaju cak i istu kombinaciju cpu+mb)... Izgleda mi zapao "gladan" cpu :)

Nazad
Vrh Dno