Šta je novo?

Sta da kupim?

Madnix

Cenjen
Učlanjen(a)
20.10.2012
Poena
160
Pozdrav drugari, imam konf. koju sam 2007/2008 platio oko 400e. Za sada procesor zavrsava posao, ali je graficka vec zastarela, imam ATI Radeon HD 4670 512. Dotrajala je. Tako da sada imam u planu nesto novije da uzmem.

Budzet je od 12 do 13,000.

Konfiguracija koju posedujem:

Procesor: Dual Core E6300 @2.6 GHz
Ram: 4gb
Napajanje: 500w

Iskljucivo kupujem novu karticu za igrice.

Zamolio bih svakog da iznese svoje misljenje, sta je trenutno najbolja kupovina za ove pare.

Hvala unapred svima

Ali ako vec imas para i planiras apgrejd, uzmi sad 7770, ali pocni da skupljas za prelazak na noviju platformu, i3 ili FX X4, X6.

Naravno,sada mi je graficka vise potrebna nego procesor, ali imam u planu kroz nekih mesec/dva ili mozda ranije, zavisi kad budem imao novac, planiram da uzmem i5.

Da li ce moci 7770 da gura na ovaj procesor sto imam neko vreme, dok ne predjem na i5 recimo?

Moci ce, naravno, uzmi i uzivaj. Samo, moraces i napajanje da menjas, tvoje je verovatno kinez neki, a nije bas preporucljivo stavljati novije kartice na ta losa napajanja. Gurace ono bez problema 7770, ali do kad. Zato, prvo sto budes menjao treba da bude napajanja. Pa onda tek CPU i maticna, a verovatno i RAM.

Hvala za pomoc. Svakako cu da ispostujem to sto si napisao. Inace, koj model 7770 da uzmem? ima ih raznih. Ne znam koja je razlika izmedju kog modela, jer ne pratim to...

Vrh Dno