Šta je novo?

sta da kupim za 500 eura

• Začetnik teme Začetnik teme 42nd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
4

42nd

Guest
Znaci treba mi samo kuciste, procesor, memorija, graficka i hard disk. Ne ekran, tastatura rezac i slicno.

kontam nesto ovako:

procesor
am2 socket dual core AMD

Memorija
DDR2 1GB , dva komada

ploca
DFI infinity, ili ako nema neka druga koja dobro radi sa AMD

graficka karta
GeForce 8600GT

Hard disk
Nije mi toliko bitno, neka bude jedno 160 GB najmanje

E sada, problem je da li da uzmem AMD dual core ili nadjem intelov ekvivalent? Da li je ovo uopste realno?

A sta mislis o ovome:

CPU: Intel Pentium E2160 (dva jezgra), 1.8GHz - 69e
Cooler: Cooler Master HyperTX - 20e
Maticna: MSI P35 Neo - 81e
RAM: Apacer DC kit 2GB DDR2 800 - 58e
HDD: Maxtor 320GB SATAII - 69e
VGA: PowerColor 2600XT 256MB DDR3 - 96e
PSU: TT TruePower 470W - 51e
Case: TT Mambo - 36e

Ukupno izdaje 480e, CPU komotno dignes na 3GHz i bice brzi od bilo kog AMD-a X2 za te pare. Ako ne volis ATI, dodas jos onih 20e i uzmes neki 8600GT.

Poslednja izmena:
Dolje da doda jos 30 pa uzme neki E4400 sa 2mb cachea,moje misljenje.
E sad jedina dilema je 2600XT ili 8600GT???

hm.... meni se bas ne overclockuje ako nizbogcega drugog onda zbog garancije. Inace svidja mi se ideja sa E4400. Spreman sam pljunuti mozda jos 50 eura pa da ukupno bude 550, ako drugacije ne moze.

Hvala na savetima!

Realno 30 e da dodas za E4400 je nista,a dobijes josh Mb cache-a + OC mogucnosti(ako ikad zazelis).

Sto se tice grafike..........moj izbor bi pao(kada vec imas toliki fond)na neki 8600 GTS

Neznam po kojim cenama sve to dobijas ali u tu lovu bi trebalo da stane 100%.
Ako igde zapne imas PP pa se javi,mozda mogu da ti pomognem.

Ako ti se ne overklokuje onda ovako nesto:

AMD Athlon X2 5000+ 100e
Biostar TF560 A2+ 65e
2x1GB PQI DDR800 70e
Palit Sonic+ 8600GT 256mb ddr3 1.0ns 115e
HD Western Digital 250GB 16mb SataII 60e
Cooler Master Real Power 450W 85e

Sve ovo za 495e 🙂

Ova konfiguracija ti je sigurno jaca od one intel konfe gore, posebno ako ne zelis da overklokujes kao sto si rekao.

hm.... meni se bas ne overclockuje ako nizbogcega drugog onda zbog garancije. Inace svidja mi se ideja sa E4400. Spreman sam pljunuti mozda jos 50 eura pa da ukupno bude 550, ako drugacije ne moze.

Hvala na savetima!

Razlike izmedju E2XXX i E4XXX serije su mizerne u kocnom radu tako da uzimati E4400 nema puno smisla, sem ako ne radish video montazu, ali onda bi o5 bilo josh bolje E6XXX serija.
I ne gubish garanciju overklokom, mislim kako ce ovi u servisu da znaju da si ti kolkovao neshto, ako je crkolo nema shanse da te provale, a ako je polu ispravno vratish ne default i gotovo oni ne mogu da vide to, jedino da gledaju u pasulj :d ?

CPU: Intel Pentium E2180 2.0Ghz
MoBo: Biostar TP35D2-A7
Ram: 2x1Gb DDR800 (Geil/Kingson/Kingmax)
HDD: WD 320GB SATAII (3200KS)
VGA: Sapphire HD2600Pro GDDR3 / Palit 8600GT Sonic+ (zavisi shta vishe gotivish, ati je neshto jeftiniji)
Case: Chieftec LBX-02B-B-B (400w PSU)

Izbegni MSI ploche jer su malo bagovite, ako se odluchish za ovog biostara onda uzmi neka od ona 3 brenda memorije jer se dobro slazhe sa biostarom.

Gde samo naci Mambo kuciste za te novce? I da li je zaista nepohodan dodatni cooler za procesor?
Sto se tice ostalih preporuka potpuo se slazem, osim da je 4400 bolji za OC od e2160, bar po onome sto ja videh na ovom forumu. Inace i ja mucim istu brigu sta kupiti od ta dva procesora.

Takodje vredi razmisliti i o DFI Infinity Blood-Iron P35-T2RL koja je oko 108 evra.
Graficku bih na tvom mestu uzeo Palit 8600gt sonic+ koja je oko 100 evra. Mada ako neces nista da overklokujes onda ti je bolje resenje gts.

Pozdrav,
Prokka

Poslednja izmena:
Gde samo naci Mambo kuciste za te novce? I da li je zaista nepohodan dodatni cooler za procesor?
Sto se tice ostalih preporuka potpuo se slazem, osim da je 4400 bolji za OC od e2160, bar po onome sto ja videh na ovom forumu. Inace i ja mucim istu brigu sta kupiti od ta dva procesora.

Takodje vredi razmisliti i o DFI Infinity Blood-Iron P35-T2RL koja je oko 108 evra.
Graficku bih na tvom mestu uzeo Palit 8600gt sonic+ koja je oko 100 evra. Mada ako neces nista da overklokujes onda ti je bolje resenje gts.

Pozdrav,
Prokka

E2XXX serija se ne greje puno, tako da i BOX kuleri rade odlichan posao.

poenta je bila
Realno 30 e da dodas za E4400 je nista,a dobijes josh Mb cache-a + OC mogucnosti(ako ikad zazelis).
deksi je u pravu sto se tice non-OC.
Razmisli,mada bih ja pre pucao na OC jer je smesno jednostavan kada to radis za 24/7,sve sto ti treba mozes pronaci i ovde bez puno mucenja.
Mada ako hoces da se zezas sa OC onda pogledas i sta je best buy za OC.Kako god imas sada dosta da proberes 😀.pozdrav.

Nazad
Vrh Dno