Šta je novo?

sta da dodam/menjam

jaybox

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2005
Poena
319
problem:
kopiram dvd na hard (dvd shrink), zauzece proc 89%, slobodnog rama 40mb. zatim pustam dvd film sa iste particije- sistemske (power dvd 6.0), i slika povremeno secka :wall: . combo ima poseban ide kabal.
mogu li nekako zaobici problem ili hitno dokupiti jos 256 rama (sto svakako planiram) ili pre toga mozda menjati graficku (koja radi sasvim ok).
btw. sve je na default.
konf u potpisu..

Ja bi za pocetak odradio jedan format C ako nisi u skorije vreme ;)
A jos 256 rama ti sigurno nece skoditi... (cena 256 ddr 400 je ~20e sa godinu dana garancije,a znaci puno, pa ti vidi)

Dodatnih 256Mb nece da skodi, ali ne garantuje resenje problema.
Odradi defragmentaciju particije - traje ali zna da pomogne.
Mozda se radi i o softverskom problemu (codec..)
a mozda nisi lepo odradio kompresiju.
Pozdrav!

sa format c, necu da se mlatim jer imam gomilu programa, a defragment. radim cesto kao i ciscenje registra, codec su ace full verzija imam 120 mb kodeka i previse, mozda sam podesio nesto lose na dvd shrinku...

jaybox je napisao(la):
problem:
kopiram dvd na hard (dvd shrink), zauzece proc 89%, slobodnog rama 40mb. zatim pustam dvd film sa iste particije- sistemske (power dvd 6.0), i slika povremeno secka :wall: . combo ima poseban ide kabal.
mogu li nekako zaobici problem ili hitno dokupiti jos 256 rama (sto svakako planiram) ili pre toga mozda menjati graficku (koja radi sasvim ok).
btw. sve je na default.
konf u potpisu..

Kao prvo nisi naveo OS, ajde da predpostavimo da je u pitanju WinXP SP1 ili SP 2.
Koliko si siguran da su ti uredjaji u UDMA modu, ako si siguran da jesu, postoji mogucnost da ti se koraptovao registry, te se veznik za ide drajver ne snalazi bash najbolje, u tom sluchaju bi mozda trebao da probash sa reinstalacijom INTEL inf setup drivera koji si dobio uz plochu ili josh bolje da ga skinesh sa Intelovog sajta.
Medjutim opkladio bih se da je u pitanju problem sa UDMA modom,
jedno pitanje znash li ti gde cesh pogledati da li su ti uredjaji u udma modu?

U vezi sa seckanjem, najverovatnije da te i tu pogadja UDMA ili pogubljen sistremski IDE drajver, ali ako nije, moze da se desi da je DVD medija losha, ili da je loshe snimljena ili da je uredjaj jako slab, ukoliko imash instaliran nero staruj nero cd-dvd speed, te startuj transfer test, pa kad zavrshish taj test okachi screenshot cd-dvd krive, kako bi videli gde je problem.

WinXP SP1, moguce da je registry corupted, sto se tice UDMA, ne bih se bas snasao, ali ako ovo pomaze reci cu da je hard ultra ata 133mb/s, ali ploca podrzava do 100mb/s, ali nista nisam rucno podesio pa mislim da UDMA nije enabled.
jedno pitanje znash li ti gde cesh pogledati da li su ti uredjaji u udma modu?
. ne.
imam nero pa cu kasnije postaviti dvd speed, posto mi nije na ovom kompu

Poslednja izmena:
Udji u control panel, system, hardware , device manager, pa klikni na plus pored ide ATA/atapi controllers, pa redom proveri sve primary i secondary kanale, u svakom pod advance treba da stoji dma if available a ispod svakog ce ti pisati curent transfer mode, pozeljno je sve preko udma moda 2. Kad izmenjash sve resetuj komp pa proveri, ali mislim da ti je CD/DVD garant u PIO modu.

uzgred skinuo sam INF Update Utility [INFINST_AUTOL.EXE], pa cu da probam..

ali mislim da ti je CD/DVD garant u PIO modu
vrlo moguce. uradicu sve tako, pa sutra javljam kako je proslo..

sta je bilo sa benchom?, nisam mogao da otvorim sajt u subotu, ali evo ovako..
uradio sam INF Update Utility [INFINST_AUTOL.EXE],
a sto se tice udma moda sve je na ultra dma mode 5,(osim na device 1 (na primary i secondary IDE) pise not applicable))
ali problem je ostao. ukoliko pustim dvd film preko mv2 playera nisam primetio taj problem(nisam bas imao puno vremena da testiram pa mozda gresim), ali resio sam stvar tako sto sam dvd shrink stavio na "run backup in low priority mode", ali ne znam koliko je to dobro resenje.
uzgred evo nero dvd speed testa

Prilozi

• COMBO.jpeg
    COMBO.jpeg
    73 KB · Pregleda: 58
Vrh Dno