Šta je novo?

Sta ce biti sa *.yu domenom...

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Povodom ovog politichkog sporazuma...bla bla..Srbija & Crna Gora..(ja bi to nazvao Crna Srbija ili..Crna i Gora Srbija..:( ) da ne pricham dalje,svi smo manje-vishe upoznati sa situacijom. Ako ostane ovako kako je sad,nadam se da se .yu domen nece menjati,ali sta ako se dogodi "toliko dugo planirano" ocepljenje ekoloshke nam republike?? Tada Jugoslavija kao drzava nece vise postojati,a .yu domen se pretvoriti u ko zna sta...
Dobih mail pre neki dan (neka mailing lista,ne secam se tacno sta i od koga) u kome je bio postavljen ovaj problem..a u njemu jos veci,svi moguci domeni .sr,.sb,.sj...(sva slova od SRBIJA) su vec uveliko domeni pojedinih zemalja..

Sta sad??

Ne verujem da iko ima domen .sicg :D a i nece. Možda .scg ;)

Zli_Carobnjak je napisao(la):
svi moguci domeni .sr,.sb,.sj...(sva slova od SRBIJA) su vec uveliko domeni pojedinih zemalja..
Sta sad??
Da dopunimo - svi dvoslovni domeni koji pocinju sa S su zauzeti.
Batiću, Batiću :D :D :D
(u prevodu - kog će nam ..... CG)

Lično bih voleo da konačno stanemo na noge i da imamo svoj domen .ser. Ne znam kako ICANN sada dodeljuje te domene i da li nacionalni domeni mogu imati tri slova, ali bilo bi lepo da imamo www.benchmark.ser, a ja email [email protected] .

PS: Vlasto prepravi taj location info... ;)

Pozdrav.

Posto cemo imati stare pasose, licne karte, saobracajne dozvole
i vozacke na kojima je jos grb SFRJ!!! ne verujem da ce nesto da se desi sa .yu domenom.... ono ko zna kakva je sve procesdura da se on u svim registrima promeni u neki drugi itd.

Nazad
Vrh Dno