Šta je novo?

Sta bi moglo da bude?

sone.a

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2008
Poena
304
Pre dva,tri dan zove me burazer da pogledam sta mu je sa kompom.Kada upalim kom,monitor se upali ali ne daje sliku,Upaljen je ali slika je crna.Monitor nije crko,probao sam da vadim delove pa ponovo da ih vracam ,menjao sam mu i memoriju i nista.Neki drugari kazu crkla grafika,neki kazu mozda je do napajanja (nedaje dovoljno struje) sto mi nije logicno.
Sta bi to moglo biti? HVALA U NAPRED SVIMA

Evo sta meni pada na pamet:

Upali monitor i izvuci mu kabl iz graficke. Ako daje onu poruku "no signal" ili tako nesto, onda je monitor ispravan. Znaci da je verovatno graficka u pitanju.
Da bi je proverio, moraces da je stavis u drugi komp, ili da stavis drugu grafiku u tvoj komp. Dalje ti je sve jasno.

prvo probaj grafiku.pa ostalo.Za ne bacanje slike moze svasta da bude uzrok.Vga,psu,mem,cpu,mb,pa cak i neispravan modem(pogotovu ako je u prvom ili zadnjem slotu zbog irq adrese) mozda je zaglavljeneo reset dugme.Probaj.Ako nista ne uradis ostaje ti servis

Da li je menjan/dodavan neki hardware pre nastanka problema? Meni se isto desilo kad sam stavio novu graficku, pa sam morao da reinstaliram mashinu....

Probaj da udjes u "Enable VGA mode" stiskajuci F8 odmah po startovanju racunara, ako uspes da udjes u sistem, onda problem verovatno nije hardwerski...

Izvadi sve iz kucista i pocni redom... Znaci da bi uopste dao neki znak zivota treba ti ploca, cpu, ram, grafika i napajanje! Resetuj BIOS tako sto ces da izvadis bateriju sa ploce i vratis je nakon 20 sekundi. Ako ne da nikakav signal, onda ces morati da nabavis rezervne komponente i da ides sistemom eliminacije, pa ces tako doci do neispravne komponente. Problem mora da resi neko strucniji, ako to nisi do sad radio tesko da ces sam da popravis racunar

Izvadi sve iz kucista i pocni redom... Znaci da bi uopste dao neki znak zivota treba ti ploca, cpu, ram, grafika i napajanje! Resetuj BIOS tako sto ces da izvadis bateriju sa ploce i vratis je nakon 20 sekundi. Ako ne da nikakav signal, onda ces morati da nabavis rezervne komponente i da ides sistemom eliminacije, pa ces tako doci do neispravne komponente. Problem mora da resi neko strucniji, ako to nisi do sad radio tesko da ces sam da popravis racunar

Ja kad radim takve stvari, bateriju držim non stop izvađenu dok se ne nađe krivac.

Vrh Dno