Šta je novo?

Sta bi bila lepa zamena za low cost?

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Procesor je XP 2500+, ploca NF2 DEluxe, memorija 512MB, graficka FX5200

nikada nisam bio neki zaludjenik za igre, niti sam ih nesto puno igrao, ne znam kad sam zadnji put zavrsio neku igru...
imam PES5 koji radi, relativno lose, drzim ga na 800x600 sa "low" i samo tada radi tecno ( mada je pozata kao cudno optimizovana...) San Andreas, radi (ali su detalji mali..) e problem je nastao kada sam probao BattleField 2 , niska rezolucija, sve na minimum i secka (framerate je 20 ako imam srece da neko ne baci neku "smoke" bombu :whip: )

Hteo bih neku karticu koja bi mi malko bolje radila posao, ne daju mi se neke pare iskreno, ali kada bih kupovao, hteo bih da bude znacajnije bolje od ovog mog FX5200..

ovde na oglasima ima ponuda:
Ati ASUS A9600SE/TD 128MB AGP

Da li je to OK kartica? kakva je u odnosu na npr 9550 koja je u tom cenovnom rangu od oko 50e ? ima valjda i onih x800 ili kako vec idu oznake, nisam bas u toku koliko bi one trebalo da kostaju ?

Poslednja izmena:
imas 5900xt za 80ak eura po meni best bay

LuxoR je napisao(la):
A ostatak kompjutera ?
ne mogu verujem sad bas da je taj ATI toliko brzi od 5200 ? :trust:
Slicno kao taj tvoj, Athlon na 1900 MHz, ostatak je nebitan (giga rama, NF2 ploca)... Zakucano na 60 fps.
Brzi je prilicno, ako je 5200 64bitna onda i 2-3x :)

He, bio sam u ISTOJ situaciji kao i ti, pre nekog vremena.
Ni ja nisam igrao nesto posebno igre, ali i ono malo sto sam hteo da igram nisam mogao. Posle nekog vremena sam pukao i resio da uzmem karticu novu. Nisam imao para, a najbolje sto sam mogao da dobijem za ~60-70€ je 9600 - 9550.

Imao sam isto osakacenu 5200 na sempronu i 512 rama.

U petak odem u prodavnicu, uzmem 9550 i 9600. Testiram ih, klokujem, koljem, igram, 3dmark...
I na kraju resim da uzmem 9600, ako se ne varam difolt takt je nesto zanemarljivo veci, nije bilo neke posebne razlike u performansama, sve sam pisao na papir, vodio evidenciju, koja karta koliko poena na kojem kloku proca, gpu-a i memorije...
Mozda jos uvek imam spisak ako te interesuje potrazicu.
Ceo vikend sam proveo testirajuci te dve kartice, i u ponedeljak vratim 9550.

U svakom slucaju, nisam mogao nista da igram na vise od 800x600, sad lepo vozim i NFSMW, i FarCry, Suffering... sve sto mi se igra mogu da igram, naravno, ne uvek na max detalje (FC) ali igram se sasvim pristojno da mi nista ne secka....

Kad se setim te 5200 pripadne mi muka...

Znaci uzmi bilo koju od te dve neces promasiti, veoma su slicne imaju isti gpu, tako da....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno