Šta je novo?

SSD za laptop - različiti formati

Zekovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2017
Poena
225
Poslednja izmena:
Napisi tacan model laptopa. Mozda moze i nvme...

fujitsu u748 ali google pise da moze kao nvme ali kako je to moguce ako je u njemu m.2 sata 3 2280? Evo sta sam nasao:

dfdsfdsf.png

Našao sam za 2800 dinara nov 512GB M.2 Sata 3 2280 za laptop ali opet ću sutra da otvorim laptop da vidim jel može nvme ako i ne može dosta mi je i ovaj sad.

fujitsu u748 ali google pise da moze kao nvme ali kako je to moguce ako je u njemu m.2 sata 3 2280? Evo sta sam nasao:

Pogledajte prilog 408831
Погледај физички какав је порт, ако је само SATA има само доњи или два пластична зареза, за NVME има један (горе, на слици). Пре пар дана сам на свом Acer заменио М2 SATA са M2 NVME диском. NVME раде регуларно на Интелима седме и осме генерације.
Screenshot_20231015_075104_Photos.jpg

Poslednja izmena:
Занимљива слика, чак и Кинстон на оном линку који сам ставио пише да М2 који има зарез типа B и типа М је SATA, a који има само типа М NVME. У сваком случају @Zekovic тај твој слот је тип B, тј. ако ја правилно тумачим само за SATA дискове.

Meni je svakako zakljucan bios , ne bi ni mogao NVME podesavanja da radim u biosu pa mi je to to moracu sa SATA m.2 da se zadovoljim.

Nema podesavanja, proba se i ako ga vidi to je to.

10 evra je otkljucavanje biosa po servisima , zar ne mora da se prebaci sa AHCI na NVME ako bi hteo?

Mislim da ne, AHCI je aktivan za ceo SATA kontroler a on obicno kontrolise i M.2 slot.

@Zekovic : to je odlična cena za 500 GB m.2 sata; ja sam pre nekoliko meseci platio možda i duplo više. Mada, u moj laptop može da se ugradi samo sata m.2, ali ne duži od 42 mm.

Poslednja izmena:
A sta bi se desilo kada bi kupio vece dimenzije od one koju laptop moze? Morao bi selotejp trakom da lepim posto ne bi bilo mesta za sraf?

Izolir trakom, pre nego selotejpom. :) Mada, tu gde se nalazi obično i nema puno mesta za dužu pločicu, jer ima elektronskih komponenti ili je sam pcb uzak.

Pa verovatno cu tako , da stavim selotejp i plus neki zguzvan papir i odozgo poklopac i stavim sraf i to je to nema to ge , mada treba staviti ispod ssd-a neki papir da ne napravi spoj , videcu a mozda nece ni trebati videcu mozda su dimenzije dobre.

Није, М је онај горе на мојој слици, код Зековића је тип Б.

Nazad
Vrh Dno