Šta je novo?

SSD u Dell 5537

lazar1988

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
304
Zanima me da li je moguce ubaciti ssd u laptop Dell 5537 sa i5 4200u procesorom.
Cuo sam da postoji varijanta da se ssd ubaci umesto dvd rw. na netu sam nasao za
20tak eu caddy za ssd. ako neko ima iskustva sa ovim nek mi pomogne. hvala

trebalo bi da moze
proveri dobro koja je debljina dvdrw (12,7mm ili 9,5mm)
mora pravi (po debljini) cady da se uzme inace su svi "isti"
ssd stavi na mesto hdd a hdd stavi u cady na mesto dvdrw
treba malo sarafcigera da se izvadi dvdrw, pazljivo skines masku sa dvdrw i stavis na cady ...

A jel time gubim garanciju. Znaci onda mi rade oba harda. ne moram da vadim postojeci.

Gubis garanciju ako ga takvog odneses u servis radi popravke u garantnom roku...
Zato zapamtis gde sta stoji i kako, pa u slucaju kvara vratis hdd na njegovo mesto i dvdrw na njegovo, izvadis (privremeno) ssd i onda tek nosis u servis...
Sam postupak zamene je veoma lagan i potrebno je samo maklice paznje da se nesto ne izgrebe i osteti/polomi (plastika) i sve se odradi bez tragova...

Nije 20e nego 30 eura + postarina ja sam ga porucio od nekog coveka iz Sente.

Nije 20e nego 30 eura + postarina ja sam ga porucio od nekog coveka iz Sente.

Ima kod kineza za 10-ak dolara americkih ali se ceka dok stigne, mnogo dugo se ceka...

Cekanje nije problem. Toga vazda imam. Nego, ako te ne mrzi link neki, ne bih ti se naljutio. :)

Evo jedan za manje od 7$
http://www.ebay.com/itm/12-7mm-SATA...9?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item2584c0b417

evo ih onako na gomilu: http://www.ebay.com/sch/i.html?_trk...dy+hdd&_nkw=caddy+hdd+12.7&_sacat=0&_from=R40

Evo na gomilu onih od 9,5mm http://www.ebay.com/sch/i.html?_odk...2.A0.Xcaddy+hdd+9&_nkw=hdd+caddy+9.5&_sacat=0
Jedan za 9,5mm dvdrw uredjaj http://www.ebay.com/itm/2nd-9-5mm-S...0?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item3cd833bdcc

Ima toga na ebay koliko hoces ali se spremi na cekanje od minimum 60 dana a zbog kineske nove godine i dobrih 70-80 dana
Spremi se i na dispute i na cekanje da dodje i na povrat novca i placanje opet kasnije...
Da znas da ces se bas nacekati...
JA sam znao da cu uzeti laptop i da cu mu zameniti hdd za ssd i da cu ubaciti hdd na mesto dvdrw pa sam ranije narucio po jedan od obe velicine i kad je dosao laptop ubacio onaj pravi a onaj viska sam prodao za x2 ...;)

Otkad je Ebay kineski? I za ovo mi treba PP account, ako se ne varam.

Nije ebay kineski nego je prodavac iz kine. Jel su poceli sa ebaya da salju za srbiju? Ja sam registrovan na ebay i pise mi da robu ne salju za srbiju. Ja sam kupio u Srbiji izaslo me je 3300 din danas narucio sutra vec montirao u laptop.

Poslednja izmena:
Ko ne salje robu za Srbiju?
Meni se cini da si ti nesto malo pobrkao drugar...
Moguce je da neki od prodavaca sa ebay-a ne salje robu za Srbiju ali isto tako je moguce pitati prodavca da li bi poslao robu za Srbiju i posto bi bila postarina... za ova dva cady-ja sto sam izdvojio lepo pise da su iz Hong Konga i da salju besplatno za Srbiju...
Sad sto si ti brzine radi nesto platio 3300rsd je jedna stvar a sasvim je nesto drugo ako covek ima volje i vremena da ceka 60-90 dana da mu za 600-650rsd dodje cady iz Kine (Hong Kong je i zvanicno deo Narodne republike Kine)...

@ mmsandi za ebay ti treba paypal, salju ovi i za crnu i goru ... podjednako je to brzo (sporo)

Poslednja izmena:
Registrovan sam na ebay ali nikad nisam kupovao preko njega. Sto se tice Kupovine preko neta tacnije Hong Kong poste moj je savet da je izbegavate pogotovo kada je u pitanju free shiping bez tracking broja. 29.06.2013 sam porucio sa FastTecha vrednost 5.5 dolara bez tracking broja poslato nikad nije stiglo, 21.10.2013 potruceno sa fastecha vrednost robe 13.64 dolara sa tracking brojem poslato preko hong kong poste nikad nije stiglo, posto sam imao broj za pracenje posiljke zalio sam se tako da su mi to refundirali, onih 5.5 dolara sam bacio u vetar. Posto mesecno izvrsim dve do tri kupovine kod kineza salju mi uglavnom preko Singapura ako je roba ispod 20 dolara platim tracking broj 0.7 dolara i stize izmedju 14-18 dana. Dosta kineskih online prodavnica ne salju vise preko Hong Konga.

Vrh Dno