Šta je novo?

SSD u Asus N53

• Začetnik teme Začetnik teme bjela
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bjela

Cenjen
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
154
Posle 3 godine, hard disk u mom N53 je poceo da brljavi, pa sam resio da ga zamenim SSD-om samsung EVO od 250gb. Posto nemam iskustva sa ovim stvarima, ne znam da li moze da bude nekih problema, pre svega sa konektorima, ili bi sve trebalo da bude kompatibilno.

I jos jedno pitanje. Na youtube ( http://www.youtube.com/watch?v=rnvDYLQhPHA ) sam video da postoji mogucnost da se postojeci hdd zadrzi kao backup umesto dvd drajva, koji ionako ne radi, ali ne uspevam da nadjem hdd caddy nigde kod nas. Jel zna neko gde ima da se nadje?

Hvala na pomoci 🙂

Što s ekompatibilnosti tiče ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema.
A za hardver moraćeš da potražiš preko grane. kod nas ništa. Ovde na forumu je bila tema posvećena vaš asusu i dodavanju diska umesto dvd potrudi se da nađeš bili su linkovi odakle je i nabavljeno

Što se tiče HDD caddy-ja, imaš ih gotovo na svakom kineskom sajtu. Ja sam naručio od Kineza preko Ebay-a, koštalo me ~8$, plus nešto sitno za PDV. Kod nas imaš na primer na KupujemProdajem, ali su cene više nego bezobrazne. Proveri samo da li ti treba onaj od 9,5 ili 12,7mm. Samsungov EVO može da se ugradi, na svim diskovima su konektori standardno postavljeni.

Nazad
Vrh Dno