Šta je novo?

SSD Transcend SSD370 128GB problem - zamrzavanje kompjutera

DžaBuaner

Cenjen
Učlanjen(a)
17.06.2012
Poena
170
Pozdrav, nedavno sam se ponovio sa SSD SATA3 128GB Transcend SSD370 560/460MB/s, TS128GSSD370S. Mislio sam da ću ubrzati kompjuter ubacivanjem SSD-a na mesto C particije a dobio probleme. SSD radi normalno ali se svakodnevno po nekoliko puta dešava da se kompjuter zamrzne, to traje po 20-30 sekundi, nekada i duže. Instaliran je svež Win 10 64 bit, apdejtovani su BIOS i drajveri. RAM i SSD sam testirao raznim programima koji ne pronalaze grešku. Menjao sam i SATA kabl. O sličnom problemu se pisalo u ovoj temi: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?283887-Intel-SSD-330-Series-Problem . Da li bi to bilo rešenje i kod mene? Ako jeste koji je postupak za AMD ploču i procesor?

Evo konfiguracije:

Matična ploča: FM2+ A88X GIGABYTE GA-F2A88X-D3H, PCIE/DDR3/SATA3/GLAN/7.1/USB3
CPU: FM2 AMD ATHLON™ X4 QUAD-CORE 750K, 3.40GHZ BOX BLACK EDITION 32NM
RAM: DIMM DDR3 2X4GB 1866MHZ PATRIOT VIPER 3 RED XMP, PVL38G186C0KR
Grafika: AMD RADEON R7 250 SAPPHIRE 1GB DDR5, DVI/HDMI/VGA/128BIT/11215-00-20G
HDD: HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003, 64MB

Hvala unapred na odgovorima.

Imam taj SSD na Asrock FM2A88X Extreme 4+,savrseno radi.
Il je defektan,ili te zeza neka druga komponenta.
Inace,iz svog iskustva,sve pohvale imam za taj ssd.

Prvo sam imao Silicon Power S60 SSD, dešavali su se isti simptomi, reklamirao sam ga, proglasili su ga neispravnim pa sam se u zameni uz doplatu odlučio za Transcend. Mala je verovatnoća da su oba neispravna.
Pre ubacivanja SSD, dok je Windows bio na HDD-u sve je radilo besprekorno.

Poslednja izmena:
Jesi probao da update-ujes SATA kontroler driver? Ovako mozes da pogledas koju verziju imas trenutno na W7
Control Panel > System & Security > Device Manager > IDE ATA/ATAPI controllers >AMD SATA Controller > 'Driver' tab (ne koristim 10-ku, tako da tamo ne znam kako ide tacno)

Inace ovako se radi update .

Naravno ti nadji za tvoju plocu (cipset) odgovarajuci drajver.

Poslednja izmena:
Evo koji je SATA kontroler instaliran...

1.JPG

Kada pokušam da apdejtujem po uputstvu Darkodara dobijam ovo...

3.JPG

Izaberem zaplavljenu opciju, nakon toga proverim i vidim da je isti SATA kontoler u upotrebi, bez promena.

Pa probaj onu prvu opciju, kod mene je ta uvek sljakala, tu drugu nisam isprobavao....

Naravno spremi Restore point, ako slucajno ne bude hteo Win da butuje, da mozes da odradis ssytem restore.

Poslednja izmena:
Mislim da se ipak gleda koji je AMD kontroler u pitanju. Kod tebe je izgleda 7801, a ovo su za win8.1 64bit, valjda oce i na 10-ku...

Aj, pa da castis sa nekim bench-om. ;)

Od instaliranja AMD kontrolera nema zamrzavanja, problem je rešen! thumbup.gif

6.JPG

Hvala Vam svima na pomoći. tongue.gif

Misliš na verziju niže već instaliranog kontrolera ili neku potpuno drugu instalaciju?

5.JPG

Edit: Sad videh, savetuju za stariju verziju 1.3.1.220 da možda daje bolje rezultate. Za sada neću ništa dirati, ovo je sušta suprotnost od situacije koja je do juče bila... cheesy.gif

Poslednja izmena:
Evo rezultata sa starijom verzijom kontrolera, rezultati su slični pa se pitam da li da vratim nove ili ostavim stare... :)

1.JPG

Pa dobro dobio si malo na 4k brzinama. Ostavi tako.

U suštini male su razlike, važno da je problem rešen. ok.gif

Nazad
Vrh Dno