Šta je novo?

SSD Patriot PYRO SE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Masinist

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
345
Vidim ja svi hvalite SSD a ja smoen sa istim .
Aj nek neko upali komp (ili restart) i pokrene Heaven benc, koristite stopericu, koliko mu treba da mozete pritisnuti Benchmark dugme ?!????
Podize sistem neuporedivo brze, pogotovo sa svim programima dok se ucitaju ali neku VELIKU razliku u podizanju programa nisam primetio.
Ili cak STEAM Counter Strike: Source ?

PS. Na koji nacin da kacim slike pa da vam to kroz brojke "napisem" ?

Poslednja izmena od urednika:
Aj nek neko upali komp (ili restart) i pokrene Heaven benc, koristite stopericu, koliko mu treba da mozete pritisnuti Benchmark dugme ?!????
Podize sistem neuporedivo brze, pogotovo sa svim programima dok se ucitaju ali neku VELIKU razliku u podizanju programa nisam primetio.

PS. Na koji nacin da kacim slike pa da vam to kroz brojke "napisem" ?

ides na " puni editor " pa na spajalicu , nadjes sliku i prikacis je.
ili je stavis na neki sajt za upload, prekopiras url i udaris paste.

Nemam CS, ali mogu da ti dam primer iz COD: MW3... sasvim slucajno stopovah pre neki dan, jer je veoma jasna bila razlika u ucitavanju izmedju SSD-a i HDD-a, pa rekoh da bas zabelezim tacno kolika je.

Dakle, poslednji izdanak Call of Duty fransize, isti savegame je u pitanju... na HDD-u (Samsung F4EG 2TB) se ucitava za 36 sekundi, dok je na SSD-u (Crucial C300) potrebno svega 13.
Na hardu je vec uveliko trajala cutscene animacija kada se loading skala popunila, dok na SSD-u ta ista animacija jos nije ni pocela - vec je sve bilo ucitano i spremno za pokretanje nivoa.

http://hexus.net/tech/reviews/storage/32702-patriot-pyro-se-120gb-ssd/
Pa po ovome testu ovo je jedan od BRZIH SSD-ova, ali kod mene tako ne radi !
Mozda sam negde pogresio jer mi je ovo PRVI SSD, ali ne znam gde ?!
Procitao sam 3 dana internet stranica ali ne znam sta jos da probam !
Prvo cu okaciti sliku kada sam instalirao Win7 sa osnovnim drajverimai programima za svakodnevan rad (muzika, film, Office,CS:S, ... Nisam jos naso AutoCAD) pa sledeca sa tvikovanjem (oko 10 stavki) i na kraju sam sa AMD sajta AHCI SATA drajver skino i instalirao.
Ovo je DALEKO od onoga sto su ljudi dobijali i sa AMD plocama !

Prilozi

• Slika 1, svez Win7 sa drajverima.jpg
    Slika 1, svez Win7 sa drajverima.jpg
    942 KB · Pregleda: 125
  • Sa pola odradjenih tvikova, vecinom samo za prostor.jpg
    Sa pola odradjenih tvikova, vecinom samo za prostor.jpg
    965.6 KB · Pregleda: 92
  • Sa svim tvikovima.jpg
    Sa svim tvikovima.jpg
    958.5 KB · Pregleda: 85
  • Sa AMD AHCI SATA drajverima.jpg
    Sa AMD AHCI SATA drajverima.jpg
    963.9 KB · Pregleda: 93
  • Star Win7 na HD103SJ.jpg
    Star Win7 na HD103SJ.jpg
    966.8 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena od urednika:
Flesno sam SSD na zadnji 3.3.2 SF.
Evo slika koliko sam oslobodio prostor i da TRIM radi.

Prilozi

• Win 7 samo sa osnovnim drajverima i nekim sitnijim programom.jpg
    Win 7 samo sa osnovnim drajverima i nekim sitnijim programom.jpg
    809.7 KB · Pregleda: 121
  • Posle tvikovanja za prostor.jpg
    Posle tvikovanja za prostor.jpg
    863.4 KB · Pregleda: 114
  • TRIM.jpg
    TRIM.jpg
    854.6 KB · Pregleda: 105
Nemoj bre nista da twikujes, ti si u zestokom kanalu tj u klubu 60 samo zato sto meris i drndas ssd svake dve sekunde, pogledaj par postova iznad kako SF-2 kontroler reaguje na maltretiranje i kako se sredi sam posle nekog vremena (max sto mozes da ocekujes je post #235 gornja slika). Znaci stavi najnovije AHCI drivere sa AMD sajta, ostavi komp da idle-uje par sati, znavi ne diraj nista, da bi TRIM radio i onda premeri i moras da dobijes normalne rezultate.

Taj hard od prilike ima iste rezultate kao moj, sto znaci treba da dobijas isto sto i ja gore na slikama. Tj imaces nesto manji 4k read po defoltu :p

Tj sad sam video da imas 60gb ssd, nemoj da gledas taj review i ocekuj u start solidno manje rezultate nego sa review-a.

I ovo sto kazes da TRIM radi na prvoj slici, to ne znaci nista. Ta slika znaci samo da ti je TRIM upaljen u opcijama samog Windowsa a da li on radi stvarno svoj posao na samom SSD-u ne mozes da proveris nikako sem da uradis kao sto sam rekao, stavis nove AMD drivere (jer samo od 6.2010. AMD AHCI driveri u stvari podrzavaju TRIM) i ostavis komp, jer TRIM-u treba vremena.

Poslednja izmena:
Ovde se prica o svemu sem o OCZ Agility-u :)

@Masinist
Uzivaj u SSDu, batali sinteticke testove. Nisi ga valjda kupio da bi samo vrteo testove, jedino ako osecas usporenje ili istu brzinu u odnosu na HDD onda juri problem... ;)

Nemam CS, ali mogu da ti dam primer iz COD: MW3... sasvim slucajno stopovah pre neki dan, jer je veoma jasna bila razlika u ucitavanju izmedju SSD-a i HDD-a, pa rekoh da bas zabelezim tacno kolika je.

Dakle, poslednji izdanak Call of Duty fransize, isti savegame je u pitanju... na HDD-u (Samsung F4EG 2TB) se ucitava za 36 sekundi, dok je na SSD-u (Crucial C300) potrebno svega 13.
Na hardu je vec uveliko trajala cutscene animacija kada se loading skala popunila, dok na SSD-u ta ista animacija jos nije ni pocela - vec je sve bilo ucitano i spremno za pokretanje nivoa.

http://www.tomshardware.co.uk/battlefield-rift-ssd,review-32327.html
evo primer kako se SSD ponasa u igrama

Ja sam takodje nabavio SSD Patriot PYRO SE od 60 GB pa ako bude zainteresovanih mogu da postavim rezultate.

Pa zakaci slobodno, da vidimo :)

Ovde se je DOBRO pokazao:

Jos samo da je medjusobno zamenjeno Write i Read !
:)

Prilozi

• ScreenShot015.jpg
    ScreenShot015.jpg
    175 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Ne zelim da ti kvarim srecu ali, nemoj sa tim da testiras, tu ce svaki da pokaze reklamiranu brzinu :)

4K-64Thrd i 4K QD32 su rezovi gde je LOS a to su BITNI rezovi jer najrealnije pokazuju brzinu rada.

Sacekacu da i Mentor okaci rezove !
Koristio sam najsvezije verzije doticnih programa...

Mislio sam na to da treba da koristis CristalDiskMark ili AS SSD... Tj realno gledano, trebao bi da batalis sintetiku skroz, po mom misljenju, uzivas u brzini ssd-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno