Šta je novo?

SSD kako ga ubrzati??

agresorgsp

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Pozdrav svima na forumu...zanima me koji program ili sta vec treba da koristim za optimizaciju SSD-a jer je kad se instalira sistem nesto spor(pogotovu kad izbaci win7 znak posle bios-a treba mu jedno 5-7s)...Pre ovoga sam imao na test kingston V+ serija 128gb i bio je dosta brzi a ima iste brzine 230/150MB...Hvala svima unapred.

PS.Ovaj 64GB Apacer se koristi u masini iz potpisa a kingston je bio proban na i3 P55 i 4gb(pri tome cim se pojavi win znak odmah u trenutku nestane i pojavi se desk za par sec sve ukupno)...Nadam se da nisam previse ukomplikovao stvari :(

Od alata za tweakovanje SSD-a ovaj mi je najprakticniji:
http://majorgeeks.com/SSD_Tweaker_d6382.html

Sto se tice ubrzanja, nadam se da se setovao diskove da rade u AHCI rezimu da bi izvukao maximum iz SSD-a.

taj sam vec probao i losije performanse imam kada odradi tweak...ovaj sto ide uz apacer-a nece na win7 da radi(verzija iz 2009)...SSD je na IDE mod jer imam pored njega RAID 1 za 2x2TB WD green i mogu postaviti posto su podesavanja sledeca:1-4 sata port i 5-6 sata kada je na 1-4 stavljeno RAID na 5-6 moze isto RAID ili IDE, druga kombinacija ne postoji a da na jednom od ove dve grane imam RAID vec ili ACHI ili IDE ili RAID+IDE...brzine su ok 210/150(malo read sporiji al dobro) al opet mi nije jasno kako je ovaj Kingston bio brzi a ovoj apacer sporiji a imaju istu specifikaciju??

Paaaaa i meni se vidi par sekundi windows logo, msm zar je bitno :D

Apacer ne znam sta pakuje unutra, ali ako nemas nekih problema u radu, brzina boot-ovanja je nesto sto bi najmanje trebalo da te brine.
Pretpostavljam da nisi radio sinteticke testove sa Kngstonom pa da mozes da uporedis sada.

AHCI ili nedostatak istog je definitivno zasluzan za degradovane performanse tvog SSD-a.
Sto se tice ovog drugog, recimo da sam relativno nov u svetu SSD-a i nisam dovoljno merodavan da odgovorim na to pitanje ali logicno razmisljajuci kapiram da je zbog razlicite platforme(Intel vs AMD) sporiji Apacer.

Nazad
Vrh Dno