Šta je novo?

SSD i Mozilla Firefox

D@m|r

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2005
Poena
619
Trazio sam po netu i forumu ali nisam nasao resenje ...

Hocu da mi mozilla firefox koristi default cache folder za surfovanje i da mi download folder bude na starom disku.

E sad me muci to sto mozilla skida fajl na dva mesta, u c:\windows\temp koji mi je na SSD-u i u download folder koji mi je na starom disku. Kako da podesim mozilu da kad skidam fajlove sa neta idu samo u download folder? Da ne trpa nista u windows temp...

Ja sam po uputstvu iz ove teme
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?239494-Sacuvajte-vas-SSD-ubrzajte-sistem

Firefox - Use memory cache instead of disk cache

Description: If you use Firefox, there's a way to write cached files to RAM instead of the hard disk. This is not only faster, but will significantly reduce writes to the SSD while using the browser.
Instructions: Open Firefox -> Type about:config into the address bar -> Enter -> double-click browser.cache.disk.enable to set the value to False -> Right-Click anywhere -> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Enter 32768 for 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, etc. -> restart Firefox

podesio da kesira u RAM,a DL folder sam vec podesio po zelji

I ja sam podesio dl folder po zelji na stari disk ali on i dalje kad skida sa neta cuva to na dva mesta... Znaci kad skine onda obrise iz c:\windows\tempa i ostane mi na starom disku. Probacu veceras da namestim da koristi RAM pa cu videti jel ima razlike. Mada me nervira kad sajtove koji cesto otvaram uvek skida banere i slicice ponovo :)

Podesi da ti temp folder bude na drugoj particiji. :)

Mislim da je to jedino resenje :) pa cak i jdownloader kesira u isto vreme u c:\windows\temp... I podesio sam da mi mozilla koristi RAM ali i dalje ista prica. :)

EDIT: Antivirus pravi problem, kesira sve u c:\windows\temp i posle skidanja obrise...

Poslednja izmena:
A što ne promenite putanju za sistemsku environment varijablu "TEMP"?

http://www.itechtalk.com/thread3595.html

picture.php

;)

Poslednja izmena:
@dkrstic
To sam i napisao 2 posta iznad. ;)

Vrh Dno