Šta je novo?

SSD Exceleram Mangusta 60GB, 120GB

I da - nemoj da menjas nista u testu (kao sto si promenio test size i smanjio na 500MB)... uvek se drzi default postavki (test runs - 5, test size - 1000MB), jer ce ti tako biti najbolje za poredjenje.
A kada smo vec kod poredjenja - tebi su relevantnije slike iz postova #44 i #49, nego taj iz #25 ;)

Evo,uradio sam default i 0 fill... tako da mi je sad jasno kako se koji score dobija :D

Prilozi

• random.JPG
    random.JPG
    49.2 KB · Pregleda: 47
  • 0 fill.JPG
    0 fill.JPG
    49.9 KB · Pregleda: 42
Vid' razlike... drast'ćna :D:D:D

Naravno, one brojke sa prve slike su ti ipak merodavnije... a i SSD ti jeste usporio u odnosu na period kada si ga tek uzeo, rekoh vec.
Jeste da neces osetiti to u realnom radu... ali brojke su neumoljive :p

P.S. E, aj' uzmi pa iskopiraj neki iole veci fajl na SSD, pa nam bas reci kojom brzinom ti ide upis, jel' ovih ~60MB/s.

Poslednja izmena:
Ma kakvi,mlati...Poceo je sa 180 i nesto,a evo na koliko je zavrsio....Maltene sam jedva stigao da odradim screenshoot :D

Prilozi

• write.JPG
    write.JPG
    31.9 KB · Pregleda: 111
Windows Explorer baš nije zgodan za sračunavanje brzine kopiranja jer u računici učestvuje i brzina koju ostvari kopirajući keširane podatke. Probaj u total commanderu ili koristi štopericu. Naravno kopiraj fajl od nekoliko gigabajta kako bi minimizovao grešku merenja.

Slazem se za Win Explorer.Nemam sad vremena,probacu u nedelju,pa javljam rezultate.

Opsednutost procesorima uzela danak? :)

SF 1200 ima pomalo trom block recycle engine (detaljnije) pa se pre ili kasnije brzina upisa svede na ~ 70MB/s. No to ne treba da brine obzirom da random čitanje i upis ostaju i dalje na zavidnom nivou, a to je mnogo značajnije od sirovog sekvencijalnog upisa. Dakle jeste slaba tačka ali i dalje odličan SSD.

Primera radi moj Kingston V+ 100 ima "preteran" (veoma agresivan idle time garbage colector) što mu omogućava da brzina sekvencijalnog upisa nikada ne pada (~180-200MB/s) ali je to manje značajno za sistemski disk od 4K random čitanja i pisanja.
Meni je 3 meseca radio tako usporen nisam ni ostetio da je usporio:d
Inace u potpunosti se slazem sa tobom :D
I nisam toliko opsednut procesorima :D:D:D

Ma kakvi,mlati...Poceo je sa 180 i nesto,a evo na koliko je zavrsio....Maltene sam jedva stigao da odradim screenshoot :D

Kao sto rece Paradigma - nije ovo bas narocito merodavno... TC ili tako nesto, pa vidi koliko je ;)
Mada, iskren da budem, meni su potpuno isto pokazivali i TC i ovo prozorce Windows Explorer-a. Oba su pokazivala ~138MB/s, samo sto je meni transfer bio prakticno zakucan od pocetka do kraja, minimalna variranja tipa 138-139MB/s.
Koristio neki HD film od 10-ak giga za test.

TC treba da se podesi da koristi Big file copy da bi se videla brzina bez cache-a.

da li exceleram SSD mangusta 60gb ima random BSOD problem??? hvala

Nazad
Vrh Dno