Šta je novo?

SSD diskovi

mjoksimovic

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Kao sto pise u naslovu, ima li neko mozda iskustva sa Solid State Drive-ovima posto planiram da ovaj moj koji mi sluzi samo za sistem zamenim jednim od 100GB SSD-om. Ima li ih da se nadju mozda i ako neko zna, gde?

Hvala svima na odgovorima unapred.

Kod nas ih nece biti skoro, sigurno, bar ne ako se ne prikupe 10-ak ljudi pa neka firma odluci da za njih poruci.
Iskreno, mislim da sada nije vreme za kupovinu SSD-ova, ne zbog cena, vec zato sto i dalje nisu neki compatibility problemi reseni, a previse brzo izlaze i nove stvari.
Sacekaj jos koji mesec.

A i na onom THG review sve neki 32 i 64GB, pitanje i da li ih trenutno prave po 100GB.

Ima OCZ Core i SuperTalent MX, ali vidi komentar gore opet ;)

Video sam te compatibility probleme ali ***, valjda me vodi to misljenje da ih ne bi pustali u prodaju da su tako losi, ne znam sta da radim. Uzeo bih jedan pa da vidim sta je to ali ovako sad kad ih nema, zaista ce morati da se saceka da se vidi sta ce biti...

Na pcberzi ima par komada, samo potrazi SSD
npr. TS64GSSD25S-S Solid State Disk 64GB cena sitnica 72.261,80 :)

Koliko vidim, izgleda da cu do tog SSD-a doci na neki slican nacin kao i za procesor, od likova koji ih imaju "na kamionima" posto je Srbija drzava na brdovitom Balkanu.

Nema nama prosperiteta.

TS64GSSD25S-S Solid State Disk 64GB cena sitnica 72.261,80 :)

Nema nama prosperiteta.

Nažalost :S:

Neka me neko ispravi ako grešim, ali čini mi se da sam po stranim sajtovima video duplo veći kapacitet za tih 900/e (a i jeftinije) koliko kod nas košta 64 GB.
A da ćemo se načekati dok SSD bude i nama pristupačan, to je sigurno.
Da li je neko sa Bencha probao neki SSD? Bilo bi zanimljivo u "Testovima" videti utiske iz prve ruke...

Poslednja izmena:
Dobri SSD-ovi od 64GB kostaju po 1500USD+. Verovatno si video nesto tipa OCZ Core ili slicno, koji su pravljeni od MLC memorije - jeftinija ali sporija. Za sada ovakvi SSD-ovi imaju previse problema sa kompatibilnoscu da bi se razmisljalo o njima.

A ostali tipa Mtron i Memoright su ipak preskupi. (kao i ovaj navedeni TS.... od 64GB).
Prosetaj do XtremeSystems.org, u News podforumu ces naci teme vezane za OCZ Core SSD-ove sa benchmarkovima - zabrinjavajuci za sada (kazem, izgleda da je samo kompatibilnost u pitanju, ali... sacekajte dok se vidi tacno).

Po svemu sto sam procitao, definivno se mora se sacekati dosta dugo da bi se uzelo nesto ovog tipa. Mozda i kompatibilnost kod nas nije veci problem od cene.:)

Ona gore cena je za SLC a sada ima na pcberzi i par komada baziranih na MLC sa cenom od 14.793,00 za 32GB

Nazad
Vrh Dno