Šta je novo?

Srpski T9 za Windows Mobile?

vladojko

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Cao,

Zna li neko kako da se ubaci srpski T9 u Win mobile telefone? Imam HP ipaq 614c, i bas bi mi legao taj t9 ko budali samar (za sms, msn, email i slicno)

vladojko,

T9 za srpski, koliko znam, ne postoji. Ali:
Start - Settings - (tab Personal) - Input - (tab Word Completion) - uključi Suggest words when entering text.
Ispod imaš još opcija, mislim da su jasne.

Ovime ga ubacuješ u learning mod, pamtiće sve što unosiš, bez obzira na kom je jeziku.
Korisna stvar, ali je ja ne koristim.

Generalno T9 za sprksi postiji sigurno. Ima ga moja žena na SE K510i i baš fino radi.

Jedino ako si mislio da ga ni jedan WM smartphone nema.

uzgred, ovo podešavanje kod mene na Samsungu i620 (WM 6) ne postoji.

Uh, ja sam mislio da svaki WM uređaj ima ovo setovanje. Sori :)

Srpski T9 rečnik definitivno postoji ( http://www.nuance.com/t9/t9language.asp ) ali mislim da nije moguće ubacivanje samo njega u telefon, morao bi naći firmware za svoj Hp koji u sebi sadrži naš jezik ili ako postoje posebni LanguagePack-ovi (kao za klasične mobilne telefone) onda naći jedan takav...

ima li neko ideju kako da promenim default na 614c, veoma me nervira sto mi svaki put prvo ponudi t9 u text boxevima :S:

firmware sa t9 postoji ja sam u svoj w810 ubacio taj umesto fabrickog koji sam imao i radi perfektno

Poslednja izmena:
Da li je iko napravio neki napredak po ovom pitanju. Ocigledno baza za t9 na srpskom postoji, ali niko ne zna odakle da je skine i kako ubaci u fon...Mene konkretno interesuje da li je neko uspeo da nabudzi t9 za omniu.

Vrh Dno