Šta je novo?

Srpski Language Pack za MS Office 2003 ili XP?

vectorman

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
319
Da li postoji ovako nešto ili se mora instalirati baš srpska verzija Office-a?
Ako postoji...gde se nalazi? :)

Postoji Language Interface Pack (LIP) za XP, a za Office ces morati da instaliras Office na srpskom, ne postoji LIP

Postoji i za MS Office 2003, zove se
"Microsoft Office 2003 Multilangual User Interface Pack" (u njemu imas srpski, hrvatski, bugarski, rumunski, slovenacki, slovacki..)
Kada instaliras izaberes "serbian (latin)" sa kojim dobijes office na srpskom, pa cak i "spelling" za srpske reci.

matrix77 je napisao(la):
Postoji i za MS Office 2003, zove se
"Microsoft Office 2003 Multilangual User Interface Pack" (u njemu imas srpski, hrvatski, bugarski, rumunski, slovenacki, slovacki..)
Kada instaliras izaberes "serbian (latin)" sa kojim dobijes office na srpskom, pa cak i "spelling" za srpske reci.
E super, ovo mi baš i treba! Može neki link ili šta god? Evo tražim i ja ali nešto slabo ide...

E i meni bi odgovarao spelling. Ima li neki link?

cirilica

Bas su me razocarali. Meni treba spelling za cirilicu.
Da li ima neko rjesenje za ovo (druga kompanija ili neki domaci entuzijasta)?

Ima da se skine, samo ukucaj puni naziv na google. Ništa se ne plaća.
Ne radi spelling na srpskom, mada bi trebalo.

epp je napisao(la):
Bas su me razocarali. Meni treba spelling za cirilicu.
Da li ima neko rjesenje za ovo (druga kompanija ili neki domaci entuzijasta)?
Ima spellchecker što je išao uz "srpski" Office 97. Radi i pod Office 2003 a podržava i ćirilicu i latinicu.

Spelling radi 100% ali onaj CD 6 "Office 2003 Multilingual User Interface Pack" koji sam video i koji je spomenut ovde ima 394 Mb, a ovaj link koji je dao drljaca ima samo 50mb, pa mozda zato ne radi spelling.

P.S. spelling radi i sa cirilicom i latinicom.

Poslednja izmena:
Oni koji su radili legalizaciju microsofta u ovs u firmama i stiklirali serbian, dobijaju besplatan cd sa srpskim jezikom, koji ide preko postojeceg.

Taj sesti disk se zove "Microsoft Office 2003 Proofing Tools" i "tezak" je 627 MB i ima podrsku za dosta jezika a izmedju ostalih tu je i srpski latinica i srpski cirilica. Spellchecker radi dosta dobro. Nema da se skini sa microsoftovog sajta ali moze da se nadje po netu.

Ajd da ne otvaram novu temu u vezi ovog Office Pack-a,da pitam ovde!
Moja devojka vec neko vreme ima ovaj Office i od pre neki dan joj se desava da kad kuca nesto u Word-u i zaboravi nesto da ukuca ili hoce da doda jos nesto,umesto da novi tekst pomera stari on sada jede taj tekst i tako unistava ono vec napisano pa mora da kuca iz pocetka!?
Sta moze biti problem jer je to odjednom pocelo da se desava,nemam instalaciju da joj reinstaliram pa da vidim da li ce se tako popraviti stanje,ali verovatno ima i drugog nacina!?
Pozdrav ,)

Nemam pojma,samo mi se pre neki dan pozalila da joj jede tekst,ja sam iz njene price shvatio o cemu se radi i da se to SAMO pojavilo bez njenog cackanja tako da... a to dugme je na toolbar-u gde e dobiju opcije break i slicno ili...?Mislim da ono ne moze biti"ukljuceno",samo moze biti promenjena neka opcija u njemu,mada je ne koristim Office i nemam pojma! :D
Pozdrav ,)

"Insert" taster na tastaturi, odmah pored "back space" :eyebrows:

jddipqd je napisao(la):
Ima spellchecker što je išao uz "srpski" Office 97. Radi i pod Office 2003 a podržava i ćirilicu i latinicu.

Gdje da se nadje taj spellcheck za Office 97?

Najbolji program za to je domaci RAS, ali je skup: 30EUR/god licenca.
www.rasprog.com

Insert moze da se uklj/isklj i ako se dva puta klikne na OVR u dnu Wordovog prozora (u onoj liniji gde se ispisuju informacije o strani, sectionu, jeziku...) OVR treba da bude sivo da bi Word pomerao postojeci tekst (kod drugarice je sada verovatno crno).

djolle je napisao(la):
"Insert" taster na tastaturi, odmah pored "back space" :eyebrows:

Nemaju sve tastature taj Insert. Evo moja Logitech ima Delete koji po vertikali zauzima dva tastera, pa ne postoji Insert.

Mislim da kod moje devojke takodje na tastaturi nema taster insert pa cu probati na ovaj drugi nacin!
Pozdrav ,)

I ako nema insert, a ima numeričku tastaturu, kad isključite NumLock, 0 "glumi" insert...

gadafi je napisao(la):
Nemaju sve tastature taj Insert. Evo moja Logitech ima Delete koji po vertikali zauzima dva tastera, pa ne postoji Insert.
LOL, haha, pa ti mislis da je Logi od juce pa izbacuju sta im padne na pamet, naravno da ima to je taster scrl lk/insert iznad home tastera, jeste da su ga sakrili ali opet :D :)))

I stvarno ne verujem da postoji tastatura bez tog tastera, moze samo da bude udvojen sa jos necim...

Nazad
Vrh Dno