Šta je novo?

srpski interfejs za N95

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
gde mogu skinuti srpski interfejs da ga roknem na N95, smara me engleski, jeste da ga odlično zma, ali č je č, š je š isl.

Pretpostavljam da je u pitanju flashovanje, pa gde mogu skinuti dotični ?

skapirao sam, inace ljudi kod kojih sam uzeo nude srpski da mi urade za dz, jedino me muce 2 pitanja. Jel interfejs u redu. Kad to kazem mislim je li isti kao kad bih kupio regularnu nokiju u telenor-u. I ako ja budem hteo da flashujem symbijan posle jel bi imao nekih problema oko seriala i sl.

Nemoze biti drugaciji od originalnog softvera. Ako hoce da urade besplatno, nosi kod njih i nemoj da brines :)

N-95_RM-159_EURO_20.0.015_v4.0

Kazu da mnogo brze radi fon sa ovom novom verzijom.

raspitaj se dobro pre nego shto uradish falsh na mob.

ako ti je pod garancijom,i dodje do kvaramukoliko ovi iz servisa vide da si ga fleshovao,ne verujem da ce ti vaziti garancija!

Nema veze to sa garancijom.Pa nokia je dala PCsuite, prema tome sve je to regularno.

Imaj samo na umu ako budes koristio ta slova u smsu da ces da platis boga oca!!!

Imaj samo na umu ako budes koristio ta slova u smsu da ces da platis boga oca!!!
Preciznije rečeno, upotreba naših slova ograničava maksimalnu dužinu SMS poruka na 70 znakova, a sve u skladu sa međunarodnim standardom:
7-bit standard = 160 znakova maksimalno po SMS-u
8-bit = 140 znakova
16-bit = 70 znakova (naša slova spadaju u ovaj kodni standard)
Transmission of short messages between the SMSC and the handset is done using the Mobile Application Part (MAP) of the SS7 protocol. Messages are sent with the MAP mo- and mt-ForwardSM operations, whose payload length is limited by the constraints of the signalling protocol to precisely 140 octets (140 octets = 140 * 8 bits = 1120 bits). Short messages can be encoded using a variety of alphabets: the default GSM 7-bit alphabet (shown below), the 8-bit data alphabet, and the 16-bit UTF-16/UCS-2 alphabet.[19] Depending on which alphabet the subscriber has configured in the handset, this leads to the maximum individual Short Message sizes of 160 7-bit characters, 140 8-bit characters, or 70 16-bit characters. Support of the GSM 7-bit alphabet is mandatory for GSM handsets and network elements,[19] but characters in languages such as Arabic, Chinese, Korean, Japanese or Slavic languages (e.g. Russian) must be encoded using the 16-bit UCS-2 character encoding (see Unicode).

Poslednja izmena:
Ukucaj ts (nema srbski layaut u igraonici) pa ces sam sebe demantovati. Meni samo to jedno slovo oduzme 90+ znakova ;)

Otkucaj dva puta za redom i videces da ti nece oduzeti 180+ znakova ;)
Cim otkucas prvi karakter, poruka se prebacuje u 16-bit enkodiranje, samim tim se ogranicava velicina poruke na 1120 / 16 = 70 karaktera.

Odlicno objasnjenje Catch22 ;)

Poslednja izmena:
Bilo kako bilo definitivno licno uvek izbegavam koriscenje nasih karaktera. No da nedosadjujemo vise :wave:

Meni je lakše kad uključim srpski T9, jes' da su poruke kraće ali lakše se piše :D

Pa mozes i sa srpskim t9 da kucas osisanom :D latinicom. Neke reci vec postoje, neke rucno upises, i spojis dva dobra :)

Vrh Dno