Šta je novo?

Srpska verzija Word-a i rastavljanje reci

dAnijeL

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
609
Da li moze sa srpskom verzijom Word-a da se obradi tekst, sto se rastavljanja reci tice, tako da kad ucitam u drugi program, na primer u InDesign, ima obelezena mesta gde ce moci da pravilno odradi hifenaciju?

Nista bez Ras-a, to je ipak pravi program za te stvari.

Ras zavrsava posao, znam... Na jednom racunara je instaliran i s njim nema problema. Na drugom je uzeta srpska verzija Offica pa sam se ponadao da Word u njemu moze da zavrsi isti posao...

Kada uradim copy iz worda sa uključenom hifenacijom i pastujem ga negde drugde, ostanu crtice sa kojima su podeljene reči.

Mada ovo kod mene nije srpski Office 2003 već engleski na koji je instaliran dodatak (rečnik i hifenacija) koji je išao uz srpsku verziju Officea 97 (radi i na svim kasnijim Officeima).

Vredi pokusati. Koliko se secam probavao sam da nesto petljam sa hifenacijom u Wordu, snimim i... nikakvog efekta kad ucitam u drugi program. Hvala za savet :)

U vezi s ovim da pitam: gde se nalazi rečnik po kome word radi?
Kada se radi automatska ispravka teksta ponudi se opcija da se doda nova reč u rečnik i on ga zapamti. Hteo bih da sačuvam taj obogaćeni rečnik da imam za druge instalacije, pa samo njega da ubacim gde treba. Nikako da ga nađem.

Documents and Settings\Username\Application Data\Microsoft\Proof\custom.dic

Glavni rečnik je u dll-u.

jddipqd je napisao(la):
Kada uradim copy iz worda sa uključenom hifenacijom i pastujem ga negde drugde, ostanu crtice sa kojima su podeljene reči.

Mada ovo kod mene nije srpski Office 2003 već engleski na koji je instaliran dodatak (rečnik i hifenacija) koji je išao uz srpsku verziju Officea 97 (radi i na svim kasnijim Officeima).

Sa ovom verzijom koju ja imam ne uspeva... Ostaje mi RAS.

sofri je napisao(la):

to je program za korekciju teksta na srpskom.
gramaticke greske, hifenacija (prelom reci na kraju reda), greske u pisanju,... uradio ga je jedan iz instituta za srpski jezik. mislim da se zove milorad simic. prodaje taj programcic za nekih 30-50e. nisam siguran. znam samo da je tesko krekovati (prakticno nemoguce) jer ti on salje sifru kad ga instaliras. tu zastitu radi njegov sin, koji je pmf-ovac i zna sve cake za krekovanje.

mada, kako je covek uradio program, ja nisam imao srca da ne platim.
epilog; program mi je uzela sestra, prevodilac, tako da nisam ozbiljnije radio sa tim. verovatno cu za koji mesec da pazarim jos jednu kopiju. kad sam uzimao prethodnu, imao je verziju za officeXP, a sad je sredio za 2003

Poslednja izmena:
Jel to još DOS program ili su ga unapredili?

program sa ja platio 20e. NAzalost kad sam reinstalirao sistem on vise ne radi, a ja sam placanje zavrsio elektronski, a sa covekom pricao licno, i sa njegovim sinom koji mi je dao aktivaciju, koju sada ponovo ne zeli d ami da, jer, normalno nema nikakvu vise potvrdu da sam ja taj program kupio, elem, ne znam kako da resim ovaj problem, ali mu necu ponovo platiti makar radio sve rucno @#%!

Svašta, koji likovi, ai ti si trebao da to regulišeš pre kupovine;)

Program je dobar ali zeza oko aktivacije. Ja na jednom racunaru imam problem prilikom promene vremena (sat unapred, unazad) moram ponovo da ga aktiviram. Bio je sa hardverskim dodatkom na paralelni port. To je mnogo bolje resenje, utaknem ga na racunar gde radim i nema problema...

gx-x je napisao(la):
program sa ja platio 20e. NAzalost kad sam reinstalirao sistem on vise ne radi, a ja sam placanje zavrsio elektronski, a sa covekom pricao licno, i sa njegovim sinom koji mi je dao aktivaciju, koju sada ponovo ne zeli d ami da, jer, normalno nema nikakvu vise potvrdu da sam ja taj program kupio, elem, ne znam kako da resim ovaj problem, ali mu necu ponovo platiti makar radio sve rucno @#%!

jel si probao da ghost-ujes sistem pre reinstalacije?

ne, nisam. ne bi imalo smisla, moja masina cesto menja spec.

Nazad
Vrh Dno