Šta je novo?

Srpska tastatura u Win2000?

Control panel,regional and language options.....

alo bre, nisam toliko glup... interesuje me zashto je nema na spisku... na xp-u su bile sve postojece i nepostojece zemlje, a u 2000 samo nekoliko varijanti shpanskog, engleskog itd.

xvoodoo je napisao(la):
alo bre, nisam toliko glup... interesuje me zashto je nema na spisku... na xp-u su bile sve postojece i nepostojece zemlje, a u 2000 samo nekoliko varijanti shpanskog, engleskog itd.

Postoji srpska tastatura u win2000.

Jesi ukjlučio Central Europian?

znas kako,na forumu ljudi pitaju razne stvari.....a ja nemam predstavu koliko ti znas o tome sto pitas,pa logicno krecem od najprostijeg odgovora.....to netreba da shvatas kao atak na tvoje znanje :?

Twix je napisao(la):
znas kako,na forumu ljudi pitaju razne stvari.....a ja nemam predstavu koliko ti znas o tome sto pitas,pa logicno krecem od najprostijeg odgovora.....to netreba da shvatas kao atak na tvoje znanje :?

dobro, izvinjavam se...

Da bi uopste dobio mogucnost da kucas Serbian(Latin) i Serbian(Cyrillic) moras da instaliras latinicne (CE) i cirilicne (Cyr) fontove.

Pozdrav1

naravno da NE treba...

opshte je poznato da unicode karakteri kodiraju znakove u 16 bita, shto znachi da postoji 65536 mogucnosti za znak, a shto opet znachi da tu lepo mogu da stanu sve evropske varijante latinice i tjirilice, kao i dobar deo arapskih i kineskih znakova.

poenta ove priche je da standardni windowsovi fontovi (times new roman, arial, tahoma itd.) u sebi sadrzhe i nashu latinicu/cirilicu, tako da je potrebno samo rekodiranje tastature (osim ako ne vidite zabavu u kopiranju pojedinachnih znakova iz charmap-a)...

hvala na pazhnji. :mrgreen:

Start>settings>control panel>regional options>general> shtiklirati central european i cyrillic
zatim:
tab input locales>add>serbian (cyrillic) i serbian (latin)

a da, zaboravio sam da kazhem da sam ovo vec reshio... hvala u svakom sluchaju.

Nazad
Vrh Dno