Šta je novo?

Sređivanje kontakata

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
330
Menjam ROMove na Magicu pa me malo interesuje kako da sredim kontakte u imeniku. Dešava mi se da imam mnogo istih unosa (2 puta Dalibor, 2 puta Dalibor fix recimo), a ja bih da mi sve bude pod jednim imenom (mobilni, fiksni, slika, rođendan, sve ono što treba da ima jedan kontakt na pametnom telefonu).

Takođe bih hteo da to mogu nekako da sačuvam za vjeki vjekova, ne bih da petljam stalno po imeniku tražeći duplikate.

Imate nekih predloga? Rekao bih da se kontakti čuvaju na Google nalogu koji koristim za pristup marketu, a dodatno budu učitani i kontakti sa SIM kartice, plus imam vCard na SD kartici... Zbunj.

Hvala unapred :wave:

:edit:

Ne znam zašto nisam pogledao GMail nalog, odeljak Contacts. Pokušaću tamo :)

Poslednja izmena:
Prebacis sve to sa sima i slicno da je na google nalogu.
Odes na gmail svoj u kontakte sredis tamo sve sto treba. Imas spajanje kontakta grupisanje uneses lako sta treba sve dodatno i sinhronizujes sa telefonom. Nista vise sim nista vcard. Ja sad menjam telefone za cas posla kad treba. Sinhronizuje mi se imenik sa googleom, sinhronizujem aplikacije sa appbrainom i cas posla.

To je procedura - sredio sve na GMail nalogu, exportovao vCard, učitao ga na telefonu i bombonica.

Prebacis sve to sa sima i slicno da je na google nalogu.
Odes na gmail svoj u kontakte sredis tamo sve sto treba. Imas spajanje kontakta grupisanje uneses lako sta treba sve dodatno i sinhronizujes sa telefonom. Nista vise sim nista vcard. Ja sad menjam telefone za cas posla kad treba. Sinhronizuje mi se imenik sa googleom, sinhronizujem aplikacije sa appbrainom i cas posla.
mozes li ovo malo da mi pojasnis???
hvala

samo se ulogujes na gmail.com na kompu i kliknes na contacts... prikazace ti se svi kontakti sa telefona. Odatle mozes da radis sa njim sta zelis, kada izmenis sinronizovace ti se sa telefonom..

sve ovo naravno radi samo ukoliko ti se telefon sinhronizuje sa guglom

mozes li ovo malo da mi pojasnis???
hvala

Bas ovo sto rece parafora. Sredjivanje kontakata preko googleovog gmail-a je daleko lakse i efikasnije nego po telefona, a bogami i po vecini pc telefonskih softvera koje sam koristio ranije.

Naravno pretpostavka je da se sinhronizuje sa Googleom ali u pitanju je bio Magic tj Android tako da racunam da to nije problem. Osim ko se boji da ce mu se Googlo domoci bitnih podataka tako ;)

izvini nisam lepo reko... znam za ovo sa g-mail nego ovo za programe...
smorilo me vise da iznova instaliram programe kad menjam romove..

izvini nisam lepo reko... znam za ovo sa g-mail nego ovo za programe...
smorilo me vise da iznova instaliram programe kad menjam romove..

Za programe neki koriste baclup pa vracajau jel jedino tako mozes da sacuvas i podesavanja koja si pravio u tim programima al meni se to ne svidja. Volim kad je cisto da je cisto ;)

Imas http://www.appbrain.com/ i njihovu aplikaciju za android. Napravis nalog sinhronizujes se sa telefona i on ti paravi na nalogu listu npr ("Apps on the Htc Desire")

Ako reformatiras telefon samo se posle opet zakljucis lupis perform install i cuketas ok nekoliko minuta dok ne zavrsi.

Ako je na drugi tel pojavi ti se lisa nakon sinhronizacije npr "Apps on Nexus S" ti prebacis sve ili neke aplikacije sa jedne liste na drugu i perform install :)

Ma videces samo probaj, nista tesko.
Ja mislio pre da pravim nesto na tu foru za svoj android.co.rs pre svega sto sam video da fali tako nesto meni, ali su me preduhitrili ;)

Meni nije sihronizovao sve kontakte iz imenika sa telefona. Kako je to moguce? Sad sam bas uporedjivao i fale mi neki kontakti...

Kako mogu to da namestim? Imam Android.

Vrh Dno