Šta je novo?

Squid problem

isnogood

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
895
U pitanju je debian - lenny....na svakih tipa 48h nije tachno prestanu da "Rade" sajtovi: google <znachi gmail youtube>, irfree, travian .....i josh neki. ...I uvek su u pitanju ISTI sajtovi. Kada se squid resetuje problem ostane....kada se squid ugasi...sve super radi....kada se ceo server resetuje....sve normalno radi narednih ...24-72h i onda se problem ponovo pojavi.
E sada...pomenuti sajtovi samo pochnu SPORIJE da rade...ali onako bolesno ssporo tipa uchitavaju se doslovno 10 minuta.....Da li neko ima bilo kakvu ideju? HW je iskljuchen potpuno kao uzrok problema....znachi...glavobolja :(

Debian...poslednja verzija....squid poslednja verzija.....

Da nije cudno ponasanje squida samo posledica problema sa DNS-om? Da li si kojem slucajem proverio DNS na lenny serveru, da li normalno razlucuje adrese u trenutku usporenja squida?

Chim se desi provericju..mada mislim da sam gledao....problem mi se "provlachi" vecj 1-2 meseca.....U svakom sluchaju....chim se opet desi provericju....Hvala...

Poslednja izmena:
Desi se da named ne moze da nadje adresu. Probano je iskljucivanje ipv6 ali nije pomoglo.

NEma branislava...u zemlju propao.....server rebooted i sada chekamo next time :(

Nije dns, ping resolvuje normalno :(

Ok, idemo dalje. Simptomi koje si opisao me navode da je problem u samom squidu, ali hajde da proverimo prvo moguce spoljnje uzroke. Pada mi na pamet jos jedna mogucnost nevezana za squid, treba proveriti da li sistem swap-uje, pogotovo kada usledi usporenje. Tu je komanda vmstat od velike pomoci, pa eventualno postavi output ovde.

imas problem sa cacheom ... odradi squid -z da uradi rebuild cache-a .. u slucaju da ne pomogne stopiraj servis idi u /var/spool/squid/cache i obrisi rucno sve .. pa pokreni squid -z da uradi rebuild
:wave:

hvala probacju..."chim se desi" :)

Nazad
Vrh Dno