brankoX
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.02.2002
- Poena
- 630
Instalirao sam SQL Server 2000 Personal edition na lokalnu masinu koja radi pod Windowsom XP. Instalacija je protekla bez problema ali kada pokusam da otvorim Service Manager ili Enterprise Manager dobijem poruku da postoji greska u povezivanju sa SQL Serverom tipa "logon failure" i konstataciju da SQL Server ne postoji ili mu je zabranjen pristup.
Nisam uspeo da popravim instalaciju pa sam je ponovio ali isti je rezultat. U helpu za ovu verziju programa u spisku OS-a se ne spominje WinXP ali se navodi da je kompatibilan sa 98-com i Me, pa bi trebalo da radi i pod XP-om. Prethodno sam pokusao da instaliram SQL masinu - verziju MSDE koja se isporucuje uz Office XP ali ni ta instalacija nije uspela, program se pri kraju instalacije jednostavno anulirao.
Da li je ovde problem u WinXP ili u necem drugom?
Nisam uspeo da popravim instalaciju pa sam je ponovio ali isti je rezultat. U helpu za ovu verziju programa u spisku OS-a se ne spominje WinXP ali se navodi da je kompatibilan sa 98-com i Me, pa bi trebalo da radi i pod XP-om. Prethodno sam pokusao da instaliram SQL masinu - verziju MSDE koja se isporucuje uz Office XP ali ni ta instalacija nije uspela, program se pri kraju instalacije jednostavno anulirao.
Da li je ovde problem u WinXP ili u necem drugom?