Šta je novo?

spyder 2 pro

metalpirat

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
320
Nabavio sam spayder 2 expres ali procitao sam na forumima da razlika izmedju njega i pro verzije je jedino u softveru. Da li neko od vas ima neki link, program ili nesto da mi objasni gde bi to mogo da skinem. Treba mi seriski ili crack ako skidam sa njihovog sajta.

Elem.
Probao sam ovo cudo i jako sam zadovoljan, ali primetio sam da kada stampam nije isto kao na ekranu dosta se razlikuje. Dok je bio klasican rgb sistem sve je islo drugacije, sada sa spayderom sve izgleda lepo, samo na monitoru u stampi se bas razlikuje.

sada sve zavisi sta radis i cime se bavis ako radis ozbiljno onda lepo odes u stampraiju i trazis da ti daju fajl sa kalibracijom njihove masine i to je to. Vecina ne daju ali moras po njihovom da kalibrises. Desavalo mi se da i na harverskim vec profesionalnim kalibrisanim monitorima slika koja je tamo je predivna ali kada smo odneli u fotografsku radnju sve je bilo totalno drugacije slika je bila mracna da se neki detalji nisu videli. Meni spayder bas odgovara i super je slika.

a za stampac mora i on da se kalibrise tako da je malo glupo sto nisu neki standard napravili.

Odlicna investicija ako se bavis dizajnom i prepressom. Ja sam uzeo GretagMacbeth Eye One Display 2. Kada kalibrises monitor onda vidis na kraju na grafikonima u kakva sve djubra gledamo.

Nazad
Vrh Dno